Microsoft Flight Simulator - a többjátékos módról

Egyre ígéretesebbnek tűnik a Microsoft Flight Simulator. A PC-re és Xbox One-ra megjelenő repülős játékban nem elég, hogy az egész bolygót berepülhetjük, de találkozhatunk a világ összes virtuális és valódi pilótájával is.

Újabb fejlesztői videóval jelentkezett a Microsoft Flight Simulatort fejlesztő Asobo Studio. Eddig is tudtuk, hogy a repülőszimulátor hajmeresztő ambíciókkal próbálja majd meghódítani a piacot, de a többjátékos mód részleteit ismerve kénytelenek leszünk feltenni a kérdést: tényleg lehetséges mindez?

A stúdió feje, Sebastian Wloch elárulta, hogy a Flight Simulator nem alkalmazza majd az apró lobbik vagy sessionök jól bevált megoldását. Minden egyes játékos ugyanazon az egyetlen hatalmas világon repülhet majd, amelyet hardveres fronton a Microsoft Azure szerverparkjai biztosítanak majd. Ráadásul nem csak a többi játékossal találkozhatunk majd repülés közben: a játék a valódi világban lévő, igazi repülőgépeket is a képernyőre modellezi majd - ezeket a mesterséges intelligencia irányítja majd az élőben lekövetett koordináták és repülési adatok alapján.

A teljesen közös tér természetesen megkívánja az egységes időjárási körülményeket, napszakokat és egyéb hasonló kondíciókat, melyet a játék szintén valós időben, a valódi világból származó adatok alapján jeleníti majd meg. Természetesen lehetőségünk lesz arra is, hogy a saját beállításaink szerint kapjunk szárnyra (akár többen egyszerre), ilyenkor azonban egy speciális filter segítségével ki kell kapcsolnunk az erre vonatkozó élő adatokat.

A rendszernek persze megvannak a maga korlátai, főképp a vizuális megjelenítés terén. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen fusson, a Flight Simulator csak a 200 kilométernél közelebbi repülőgépeket jeleníti majd meg, ezen belül is legfeljebb 50 darabot. Ha egy igazán forgalmas helyre tévedünk, a radaron, illetve a játék kezelőfelületén természetesen láthatjuk majd a többiek nevét, valós időben azonban csak a legközelebbi 50 játékos 3D-s repülőmodellje jelenik majd meg.

A Microsoft Flight Simulator még nem kapott pontos megjelenési dátumot, de a tervek szerint még idén megjelenik PC-re és Xbox One-ra.

4 komment - szólj hozzá!