Brit toplista: csak második lett a Resident Evil 3

Hiába a bezártság, továbbra is szárnyalnak a dobozos eladások az Egyesült Királyságban. Két új cím is felkerült az e heti top 10-es listára, de valódi trónfosztásra nem került sor.

Ha valakik jól járnak a jelenlegi karanténhelyzettel, azok a videojátéküzletek. Korábban átlagosan körülbelül 150 ezer dobozos videojáték fogyott hetente az Egyesült Királyságban, az utóbbi három hét alatt azonban több mint egymillió játék talált gazdára - hiába, az unalom nagy úr. S habár voltak igazán komoly megjelenések az április 4-ét megelőző héten, mégis a régebbi nagy favoritok billentették meg igazán a mérleget.

A hét egyértelmű nagyágyúja, a Resident Evil 3 ugyan nem teljesített kimondottan rosszul, mégis csak a lista második helyét érte el a Call of Duty: Modern Warfare mögött, amely a Warzone megjelenése óta újabb erőre kapott. A Capcom kiszépített túlélőhorrorjából egyébként fele annyi sem fogyott az első héten, mint a tavalyi Resident Evil 2-ből, így valóban érthetőnek tűnik a kiadó-fejlesztő kérdése: szeretnénk még több remake-et látni?

A listán feltűnt még egy újonc a Persona 5 Royal személyében. A PlayStation-exkluzív szerepjáték, amely rengeteg újdonsággal bővíti ki a három évvel ezelőtti eredetijét, az ötödik helyig tudott felmászni. Ezzel éppen csak megkörnyékezte az Animal Crossing: New Horizons helyezését: a Switch-exkluzív eladásai csupán 35 százalékot estek az előző hét óta.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Resident Evil 3
  3. FIFA 20
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Persona 5 Royal
  6. Forza Horizon 4
  7. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  8. Grand Theft Auto V
  9. Star Wars Jedi: Fallen Order
  10. Minecraft: Xbox Edition

2 komment - szólj hozzá!