Megérkezett a Stadia ingyenes változata

  • Írta: szlav
  • 2020. április 8.
  • Hír
Link másolása
Sajnos Magyarországon továbbra sem elérhető a Google felhőalapú szolgáltatása, de a támogatott országok lakói mától ingyenesen is hozzáférhetnek a Stadiához. Az új felhasználók két hónap Stadia Pro-előfizetést is kapnak.

Ezidáig nem volt kifejezetten egyszerű vagy olcsó mulatság a Stadia kipróbálása. Ahhoz, hogy hozzáférjünk a Google játékstreaming-szolgáltatásához, meg kellett vásárolnunk a Premiere Edition csomagját, ami a háromhavi Stadia Pro-előfizetés mellett tartalmazott egy Stadia-kontrollert és egy Chromecast Ultrát is. A Stadia Pro, amely ingyenes játékokat és 4K-s, 60 fps-es minőséget ígér, továbbra sem megy sehova, mától azonban elérhetővé vált a szolgáltatás ingyenes alapváltozata is.

Ezt pedig a 14 támogatott ország lakói közül mostantól bárki elérheti, aki rendelkezik egy egyszerű Gmail-fiókkal. Az ingyenes verzió ugyan nem tartalmaz játékokat, de ha korábban már megvásároltuk a Stadia jelenlegi 38 játékának valamelyikét, akkor azokat mostantól kötetlenül élvezhetjük szinte bármely PC-n, Chrome OS-tableten, Google Pixel-mobilon, illetve számos androidos telefonon.

Az alapváltozat képminősége ugyan csupán 1080p, de belekóstolhatunk a 4K-s életbe is, a résztvevők ugyanis kapnak két hónap Stadia Pro-előfizetést is. Ezzel elérhetővé válik az előfizetés jelenlegi nyolc játéka is, vagyis a Destiny 2: The Collection, a GRID, a Gylt, a SteamWorld Dig 2 és a SteamWorld Quest, a Serious Sam Collection, a Spitlings, a Stacks on Stacks és a Thumper.

28.
28.
Őrnagy
#27: Végre egy kis nemzetközi nyelvtan.
Nem mindig csak a game, game, game :)
25.
25.
#24: Mondjuk feleslegesen beszélünk róla, egy hónapja nem tudok előfizetni rá.Fullon van.
24.
24.
Ganzer
#20: Franc tudja igazából, csak kíváncsi vagyok. Van elfekvőben egy Pixel 3a xl- em, meg ps4 kontrollerem. Munkámból kifolyólag meg sokat utazok és szállodákban alszok, oda is jó lenne még valami a switch-en kívűl.
22.
22.
Őrnagy
#21: Nikola, nem Nicola. Bocs
20.
20.
#19: Mobil nettel pc-n 1920-ban döccenés mentes. Gondolom akkor telefonon sem lehet gond. Android annyira nem számít.Telefon inkább. '16- tól felfelé szerintem viszi.
Az viszont érdekelne mit játszanál rajta.Nem támadásként , hanem tényleg vannak olyan játékok amiket érdemes kipróbálni?pc-ANDROID?
19.
19.
Ganzer
Amúgy az ingyenes geforce now mennyire működőképes android mobilon wifivel és mobilnettel?
Aki próbálta/használja az leírná a tapasztalatait?
13.
13.
adamsfamily
#6: Amiket említettél,ott a játékok,bérleti díjáért fizetsz.Ennél meg azért,hogy használhasd az ő platformjukon megvett játékaidat.A 2 szerintem nagyon eltér.
Nem tudom,hogy kinek az ötlete volt ez a Stadia,de szerintem hatalmas baklövés volt.A Geforce now már most többet kínál.A Microsoftnál pedig ott az Xcloud,ami csak az egyik fele a történetnek,mert ha van xboxod arról is át tudod streamelni a játékot.
A Stadia egy elég elbaltázott ötlet,mert egy új platformként akarták beléptetni a piacra,de szolgáltatásnak is akarták.Szerintem amennyibe hosszútávon kerül,annyiért bőven lehet kapni egy ps prot,vagy egy one x-et.
10.
10.
kanguru
Hihetetlen egyesek mennyire sotetek es nem tudnak kulonbseget tenni az idd vagy vidd ki kozott...
Stadia > uj linux alapu felhos jatekplatform Google-tol

Ahogy a ps4-en megvette jatekodat se kapod meg se Steamen , se nintendon se xboxon itt se....
A Geforce now egy virutalis pc szolgaltatas azoknak a PC-s jatekosoknak akiknek van epic, steamen megvett sok jatekuk de gyenge a pcjuk hogy jatszanak vele...

A Stadiat nem annak az 0.1% embernek talaltak ki akinek van 4k kepest konzolja gepe es rakas megvettt jateka. hanem annak a 99.9%-nak akinek mondjuk cska tvjre telfonja tabletje van de szivesen jatszana sok helyen mobil modon , draga jatekhardverbe invesztalas nelkul

Mondjuk annyit hozzatennek ez meg nem az ingyenes Stadia base amirol anno beszeltek, ez most egy 2 honapos ingyenes Stadia Pro proba idoszak, ami utan ha nem mondod le bizony fizetni kell a 10 dollar havidijat.
De legalabb mar 9 jatekot probalhat ki valaki igy rajta keresztul es jatszhat 2 honapig tok ingyen valaki nalkeul hogy 1 centet is koltot volna hardverre/jatekra.
8.
8.
hedzsooo
#6: Arra gondolt szerintem hogy a GeF. Now-nál NEM kell a játékokat újból megvenned ha már megvannak Steamen, pl. több száz játék az én esetemben is... Ellenben a Google Stadiával, ahol meg kell venne újból az adott játékot, függetlenül attól hogy már van belőle máshól egy digitális verziód... Szóval a GeForce NOW-nál csak a szolgáltatásért fizetsz hogy tudjad futtatni a már meglévő steames játékaidat szinte bárhól és szinte bármin... Ráadásul az NVidia / GeForce NOW-nál az ingyemnes verzió is korrekt, Full HD 60 FPS...
7.
7.
#6: 2 külön dolog.Amíg a psnow-nál és a game passnál havidíjat fizetsz és játszhatsz a csomagban lévő játékokkal, itt meg kell venned őket (javítsatok ki ha valami változott volna)+ havidíj.
A GeforceNow-val lehetne összehasonlítani, de felesleges.Ég és föld a kettő.
6.
6.
Yanez
#5: A steam nem felhőalapú szolgáltatás. Nekem nincs ott accom, s ha most nyitnék egyet, egy játékom sem volna. Célszerűbb a psnow vagy a game pass csodákkal összevetni.
5.
5.
Stranger
#4: Vagy azért mert 38 játék van rá összesen? Miközben vkinek csak Steam-en ott csücsül 600 megvett cím?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...