Megérkezett a Stadia ingyenes változata

Sajnos Magyarországon továbbra sem elérhető a Google felhőalapú szolgáltatása, de a támogatott országok lakói mától ingyenesen is hozzáférhetnek a Stadiához. Az új felhasználók két hónap Stadia Pro-előfizetést is kapnak.

Ezidáig nem volt kifejezetten egyszerű vagy olcsó mulatság a Stadia kipróbálása. Ahhoz, hogy hozzáférjünk a Google játékstreaming-szolgáltatásához, meg kellett vásárolnunk a Premiere Edition csomagját, ami a háromhavi Stadia Pro-előfizetés mellett tartalmazott egy Stadia-kontrollert és egy Chromecast Ultrát is. A Stadia Pro, amely ingyenes játékokat és 4K-s, 60 fps-es minőséget ígér, továbbra sem megy sehova, mától azonban elérhetővé vált a szolgáltatás ingyenes alapváltozata is.

Ezt pedig a 14 támogatott ország lakói közül mostantól bárki elérheti, aki rendelkezik egy egyszerű Gmail-fiókkal. Az ingyenes verzió ugyan nem tartalmaz játékokat, de ha korábban már megvásároltuk a Stadia jelenlegi 38 játékának valamelyikét, akkor azokat mostantól kötetlenül élvezhetjük szinte bármely PC-n, Chrome OS-tableten, Google Pixel-mobilon, illetve számos androidos telefonon.

Az alapváltozat képminősége ugyan csupán 1080p, de belekóstolhatunk a 4K-s életbe is, a résztvevők ugyanis kapnak két hónap Stadia Pro-előfizetést is. Ezzel elérhetővé válik az előfizetés jelenlegi nyolc játéka is, vagyis a Destiny 2: The Collection, a GRID, a Gylt, a SteamWorld Dig 2 és a SteamWorld Quest, a Serious Sam Collection, a Spitlings, a Stacks on Stacks és a Thumper.

33 komment - szólj hozzá!