AAAA-címen dolgozik a Dead Space alkotója

  • Írta: gorien
  • 2020. április 9.
  • Hír
Link másolása
Nincs elírás a címben, Glen Schofield tényleg úgy véli, hogy a következő játékuk túlmutat azon, amit egy AAA-játék nyújtani tud. Az alkotás a PUBG univerzumában játszódik, és történetközpontú lesz.

Glen Schofield, a Dead Space és a Call of Duty: WWII kreatív rendezője még 2018-ban hagyta ott az Activisiont, hogy új kihívásokat keressen. Ez az új kihívás a Striking Distance néven testet öltött fejlesztőcsapat lett, ami a PUBG Corporation ernyője alá tartozik. A csapat első játékáról még nem sokat tudunk, csak annyit, hogy a PlayerUnknown's Battleground univerzumában fog játszódni és történetközpontú lesz. Schofield a VentureBeatnek adott interjút, amiben beszélt a csapatról és a készülő játékról is (utóbbiról persze sokat nem mondhatott).

Schofield mesélt a stúdióról, ami már 70 főt számlál, és arról, milyen kihívásokat kell leküzdeniük a járvány miatt – például, hogy míg otthonról tudnak programozni a fejlesztők, a stúdió épületében kihasználatlanul áll a motion capture-szoba, mert ahhoz túl sok ember kell.

Említette, hogy a PUBG Corptól nagy szabadságot kapnak, nem kell egy már létező keretbe beleszuszakolnia az alkotásukat. Nyugodtan felteheti magának a kérdést: „Mi az, amit én szeretnék játszani?” Ez alapján megy az alkotófolyamat.

A legérdekesebb kijelentés a Striking Distance egyelőre ismeretlen játéka kapcsán hangzott el. A VentureBeat újságírója persze hiába próbálta kicsalni Schofieldból, min dolgoznak, ez nem sikerült, de a csapat alapítója annyit elárult, hogy „ Valami tripla A-sat akarunk csinálni. Sőt, voltaképpen mi négy A-snak nevezzük. Tenni akarunk egy lépést előre és valami különlegeset csinálni. A PUBG lehetővé teszi, hogy ilyet készítsünk."

33.
33.
Guba32
#31: Nyilván megosztó,de nekem tetszene egy Manhunt féle Running Man féle játék.Ledobnak egy szigetre vagy bárhova és vadásznak rád,te meg rájuk.Szép grafika,folyékony játékmenet,rombolható környezet,azért elképzelni el tudnék egy fasza single playert,főleg hogy sok minden nem köti a kezeit.
32.
32.
Ooorky
#31: Fu, Molyneux érdekes színfoltja volt a játékos világnak.

Főleg az a kockás mobilökörsége amit kb. 10 perc alatt dobhatott össze.
Agyonhájpolta, hogy az aki elbontja az utolsó kockát valami misztikus dolgot kap.
Mentek a pletykák a millió dolláros díjról, fejlesztőcégnél való munkaajánlatról stb.
Dőlt bele a lé, hogy gyorsabban tudják bontani az emberek, erre a győztes...
... kapott egy youtube linket (sajnos nem Rickroll-t).
31.
31.
kryszisz
#29: Molyneuxot akartam felhozni én is még példaként, ő az, aki mindig sokkal nagyobbat mondott/álmodott, mint ami végül lett belőle, de így is elég jó dolgokat tett le az asztalra. Ha mondjuk most is ez a scenario valósulna meg, akkor szerintem mindenki nyer:) az meg, hogy a PUBG világában játszódik majd a cucc szerintem semmiben nem hátrány, hisz a Minecraft is kapott sztorimódot, és a Doomhoz is raktak össze egy egész érdekes lore-t. Innentől simán elképzelhető, hogy egy fasza sztorit kapunk erre a BR-ra ráhúzva. Csak technikailag ne legyen annyira gány.
29.
29.
Guba32
#27: Köszi!Ezzel magát égetheti meg,nyilván nagy kijelentés.Az is igaz,hogy nagy dolgot lehet csendben is csinálni.De ha ő ezt komolyan gondolja,és ez doppingolja őt,hát legyen!Vagy égni fog,vagy király lesz.Esetleg a kettő között,mibt Molyneaux,aki ugyan többet ígért a Fable-lel,de azért nem lett rossz így se.
28.
28.
Guba32
#26: Ember az "alig várom,hogy leigázza a világot" pl. hogy értékelnéd?
Mert ha ez pl. azt jelenti,hogy remélem jó lesz,akkor már tényleg vannak ember...Jaaj istenem
27.
27.
kryszisz
#24: Amúgy jó példákat hoztál fel, ezért respect, elszoktam már ezen az oldalon a normális érveléstől:) Viszont azt se felejtsük el, hogy Dead Space ide vagy oda, Schofield azért messze nem egy Hidetaka Miyazaki vagy Ken Levine, hogy egy ilyen nyilatkozat bárkit meggyőzzön. Plusz az ilyen ígéretek miatt lett akkora zakó a No man's sky is ugyebár, hogy csak egy példát említsek. De rendben, legyen 4A-s cím, innentől viszont minimum követelmény a teljeskörű, normális rombolás, a minden eddiginél jobb AI, vagy a fizika törvényeinek maradéktalanul eleget tevő haj, ruha, növényzet szimulálása. Ha mindezek mellett a játék összes többi aspektusa is minimum 11/10 lesz, akkor el lehet mondani, hogy egy AAAA-s játékot készítettek. Épp csak 70 ember ehhez édeskevés lesz, úgyhogy tessenek szépen toborozni. Nagyon sok embert.
26.
26.
Obi Wan Kenobi
#20: Ember, szövegértelmezési nehézségeid vannak? Senki se imádkozik, hogy szar legyen.. istenem
24.
24.
Guba32
#22: Vannak olyan sportolók is,akik ugy mennek ki az olimpiára,hogy kijelentik,hogy csak az arany elfogadható.Thorpe sem ugy ugrott be a medencébe,hogy úszom egyet aztán majd meglátjuk mi lesz. Real Madrid csak BL-t nyerhet semmi más nem jó.Ez a nagyság átka,no offense lehet te még nem hallottál erről,de vannak ilyen emberek is.Aztán ha buknak kinevetik őket.Ha meg megcsinálják akkor hallgatnak a kritikusok.Ugyanúgy lehet szuper is,és szar is.Van önbizalma,aztán meglátjuk mi lesz.Nem mond nagyot,nagyot akkor mondana,ha kész lenne egy közepes játék és azt mondaná,hogy szuper.De mondom,nem ér annyit ez a nyüves játék.Szar a Pubg,ez is az lesz.Szégyelje magát,hogy nagyot mondott!
23.
23.
Guba32
#21: Azokat nem ismerem,de a DS-ről úgy gondolom jó lett,bár félve,nehogy jöjjön v.ki a szólásszabadságra hivatkozva megmondja,hogy most már az is szar.
22.
22.
kryszisz
#20: Hát ha neked ez jött le a mondandómból, akkor no offense, de olvass több könyvet, szövegértést erősítendő. Én őszintén drukkolok, hogy jó legyen, és prekoncepcióim sincsenek (pedig a PUBG-t ismerve joggal lehetnének), mindössze a nagyotmondás az, amivel bajom van Mert ez a AAAA kijelentés kb. annyira tűnik megalapozottnak és komolyan vehetőnek, mint mikor Diesel azt nyilatkozta a F&F 7-ről (vagy hányról:D), hogy Oscart érdemelne. Szerintem egy közismertebb személy tudhatná, hogy a szavainak súlya van, és emiatt illene is jobban megválogatni azokat.
21.
21.
Ooorky
#15: És utána 3 Call of Duty-t :D
20.
20.
Guba32
#19: Nyertetek,feladtam,legyen szar,jó így?;)
19.
19.
kryszisz
#18: Szerintem nem érted a lényeget: itt most arról van szó, hogy akármit rakott le már az asztalra, azért a AAAA kifejezés minimum rohadt meredek, tekintve, hogy még az RDR2 vagy UC4 kaliberű címekre is AAA-s játékként hivatkoznak a készítői. Ha mondjuk úgy vezette volna fel ezt az egészet, hogy "nagy költségvetésű játékot készítünk...", most nem kellene ilyen buzgón bizonygatnod az úriember kompetenciáját;)
18.
18.
Guba32
#17: Azt meg lehet most is tenni,nem kell 3-4 évet várni,ahogy a kolléga jósolta.Mégegyszer kap pénzt,és szabad kezet,hogy azt csináljon amit akar.Pl csinálhat egy Running Man szerű játékot is,ami jó is lehet akár.De legyen igazatok,legyen szar,bukjon csak nagyot,az mindenkinek jó lesz!:))
17.
17.
Obi Wan Kenobi
#15: Szerintem itt alatta mindenki inkább a PUBG-t aljazta, és azért az egy elég nagy célpont..
16.
16.
Guba32
#13: Jah,és meg annyit,hogy jelen esetben a kritika arról szól,ami még meg sem jelent,persze jogotok van azt is kritizálni,ezt nem veheti el tőletek senki,ebben igazad van!
15.
15.
Guba32
#14: Persze,hogy az van,a sporthíreknél szerinted nem olvasni,hogy Messi béna...?:)) Mivel szólásszabadság van én is megkérdezhetem,hogy milyen jeleket lát a szakértő közönség ami miatt előre lesírják azt aki már csak összerántott egy igazán jelentéktelen Dead Space-t?:)
14.
14.
Obi Wan Kenobi
#13: Ez ugyanolyan mint a kedvenc visszaszólásom, hogy: Csinálj jobbat. Azzal, hogy ő ebben a szakmában helyezkedett el, pont úgy mint a filmipar, vállalnia kell hogy kritizálni fogják. Mi pedig, mivel amőgy szólásszabadság van, meg is tesszük, és hidd el a PUBG-n és a világán igenis van mit.

Azt meg csak P.S hogy a dead space 3 sem volt egy nagyon jó húzás..
13.
13.
Guba32
#12: Ráérek!:)Én meg remélem,hogy csinálni fog egy olyan játékot,ami ugyanúgy beírja magát a videojátékok történelemkönyvébe magát,mint a DS,hajrá Schofield!Ja,és ez még ingyen is van.Nem csak neked szól egyébként,hanem mindenki elgondolkodhat,hogy ő mit tett le eddig az asztalra,és ez a bácsi mit tett le,mielőtt leszólja.;)
12.
12.
#11: A scope-ból ítélve érdemes lehet visszatérni a témára 3-4 éven belül.
11.
11.
Guba32
#8: Oké,de ezt egy olyan ember mondta,aki már létrehozott v.mit,ami klasszik lett.Nem Kovács II Béla mondta az ötvözetgyárból.Ha egy olyan embert is leszólunk előre,aki már bizonyítottan tudott v.mit,akkor mit mondanál arra aki még nem is bizonyított?Vagy úgy kellene kezdeni,hogy na csinálok v.mi középszart oszt jóvan?Majd ha azt csinál számon lehet kérni,de addig nem vágom miért nem illeti meg az esély,hogy azt gondolják miért is ne?
10.
10.
kryszisz
Ha jól emlékszem a Dead Space 3 is volt 4A-s játékként hirdetve anno, aztán egy full középszer játék lett, ami a prezentáción túl semmiben nem tudott felnőni a tényleg nagyszerű elődökhöz. Úgyhogy azért csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel:D Mindenesetre kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
9.
9.
Grabowsky30+
Pubg-nek valami olyan sztorit tudnék elképzelni, hogy a játék valami féle éhezők viadala szerűség egy elnyomott világban ami ellen fellázadsz és megmented a világot. Nagyon eredeti! :D
8.
8.
#7: Ha tőlem kérdezed, nekem csak a múltba látó gömb van meg a szettből. Majd meglátjuk mi lesz, de eddig csak rizsa van és semmi nincs még a játékból, csak az, hogy AAAA-s. Egyébként a múltba látó gömb szerint jó játék a Dead Space, sőt a Call of Duty sem gáz. Eddig 70-en vannak otthon a stúdióból, de egy olyan minőségű címhez, mint a Dead Space kell még két határ ember és egy valag pénz is amellett, hogy még ezer év.

Szóval meglátjuk, hogy mi lesz, de attól még hirtelen nem érdemes emlékezetes dolgokat mondani egy játékról, amikor még papíron sem létezik, mert ez vissza haraphat később.
7.
7.
Guba32
Kap egy rakat pénzt egy ember,aki már odatett egy Dead Space-t(na nehogy az is szar legyen),és csinálhat egy single player játék,a PUBG univerzumában,ami azt jelenti,hogy bármit csinálhat,kitalálhat bármit.Miért kell lesírni előre?Főleg egy olyan embertől aki már azért letett v.mit ezen a téren.Vagy van neked is egy jövőbelátó gömböd?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...