Ártottak a szóló játékosok az Apex Legendsnek

Az Apex Legendset csapatjátéknak tervezték, mégis sokan szeretnék, ha egyedül is nekiveselkedhetnének a battle royale-mókának. A Respawn szerint azonban a szóló játékosok több kárt tesznek, mint hasznot.

A Respawn Entertainment az Apex Legendset eredetileg háromfős csapatokra szabta, azonban az indulás óta kísérletet tett a párosokkal és a szólóban nyomuló játékosokkal is. Előbbit a legújabb eventtel állandó elemmé teszik, ám az egyszemélyes hadviselés nem valószínű, hogy visszatér. Anélkül biztos nem, hogy komolyabban belenyúlnának a játékba, ugyanis a fejlesztők szerint a tavaly augusztusi próbamenet csak ártott a játéknak.

A legfrissebb fejlesztői blogposzt alapján a szólózók legutóbbi engedélyezése negatívan hatott az Apex Legendsre, főleg a játékosok megtartása terén – az event alatt az új játékosok kisebb eséllyel tértek vissza újra játszani. A játék alapmechanikáinak sem tesz jót a szóló játék: a karaktereket kifejezetten úgy terveztek, hogy a csapatjátékot erősítsék, ám önmagában egyes szereplők képességei teljesen hasznavehetetlenné válnak.

Ez azt jelenti, hogy a szólózás nem lesz úgy a játék része egyhamar, mint tette azt a duózás. Teljesen azonban még nem kell lemondani róla, a fejlesztők ugyanis tovább kísérleteznek azzal, miként lehetne ezt a fajta élményt is implementálni az Apex Legendsbe.

7 komment - szólj hozzá!