Világszerte hiánycikk a Switch a koronavírus miatt

Február közepén már érkeztek hírek arra vonatkozóan, hogy Nintendo Switch-hiányt okozhat a koronavírus-járvány, ez pedig mostanra érett be: a standard konzolt szinte lehetetlen beszerezni, a vásárlóknak be kell érniük a Lite-modellel.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#40
Szerintem tuleljuk, hogy egy regi tabletet ket kis kontroller nem lehet kapni...
#39
Törölt felhasználó
#37: G2A-n vásárolok pedig.Legalább nem torrent.Kb negyed áron osztogatják a kulcsokat.Lehet szarháziság, de sok játék nem ér többet.OK Witcher, azt normálisan GOG-on vettem a Cyberpunkot is.... .Más nem hiszem, hogy többet ér , mint ahogy a G2A-n van.
#38
#30: Miért nincs bevétele ha leárazáson veszik meg?Melyik a több bevétel,ha elad premierkor 1 millát teljes áron vagy ha elad premierkor 1 millát teljes áron meg akcióba még 1 millát féláron?
#37
#30: Egyébként, ha valaki "fehéren" és olcsón szeretne eredeti játékkal villogni, az nem jelenti azt, hogy g2a-ról kell, vagy lehet csak vásárolni. Ugye a PC nem azt jelenti, hogy van egy acc-od és akkor az vagy te, hanem ott a temérdek külön launcher. Ha abban tud egy ember kompromisszumot kötni, hogy nem csak kizárólag a Steam-re akarja gyűjteni a cuccot, hanem jó neki a Uplay, Epic, Bethesda Launcher, stb, akkor talál magának rendes kulcsot is olcsón. Vegyük pl a Doom Eternal-t, ami mondjuk pont rossz példa abból a szempontból, hogy én Steam-en vettem, de ez a valóságon nem változtat. Kellett nekem a játék a megjelenés napján, de mivel Steam-en 60€ volt, rögtön átnéztem a világ összes létező kulcsos oldalát a megjelenés napján. 35-37€ között volt mindenhol a játék és mindegyik Bethesda Launcheres. Ha leveszed a Steam hasznát, marad talán 42 a kiadónak abból a 60-ból. Ehelyett szerintem simán a Bethesda árulta a játékot 30-35 között és olyan kulcsot kaptál, ami még előrendelős módon tartalmazza a Doom 64-et is. (Meg egy ingyenes regisztrációt is a Bethesda.net-re.) De semmilyen létező kulcsos oldalon nem volt Steam-es verzió, mint ha nem is létezne az a kliens PC-n. Csakis a Steam-en volt Steam-es verzió és a full alap változat volt 60.

Ha akkor (megjelenés napja) bármelyik kulcsos oldalon megveszem a cuccot, akkor 100% eredeti Bethesda kulcsot kapok és 100%-ban a kiadót és fejlesztőt támogatom és annyit adok nekik, amit megjelenés napján kérnek. Azzal pedig akár ugyan úgy villoghatok, hogy nekem megvan a játék, nem? Az, hogy mondjuk 35-ért veszem, vagy 60-ért az nekem egyéni döntési lehetőség Steam vagy Beth launcher között.

- Egyéb hozzáfűzni való élménytöredékek:
A Steam-es verzió első képernyője amit bead az, hogy regisztrálnod kell a Bethesda.net-re XD
#36
Törölt felhasználó
#33: Fizetésem 18k volt..... World of Warcraft 15k----- .Igen tudom miről beszélsz. Játékok fillérekbe kerülnek mostanában.Persze vannak The Flashek.... .
#35
Majdcsak túléljük a hiányát
#33
#32: Arról nem is beszélve hogy mennyi az átlagkereset itthon most? Ténylegesen amit megkeresnek az emberek.... Csak mert 15 éve amikor megjelent a Socom3, aztat jóáron 18 ezerért vettem... 576ban a Suffering is annyi volt 2004ben.... Ehhez képest 2020ig semmit nem emelkedtek az árak... Sőt..manapság az eshopok által nagyobb akciók vannak....
#32
Törölt felhasználó
#30: Itt "magyarban" durván kezd fehéredni a piac.Kezdenek rájönni az emberek, hogy egy kör szórakozóhelyen többe kerül mint egy játék.
#29
Itt az USA-ban is nagyon fogyott! Szerencsere vettem egyet , meg az apokalipszis elott egy 2 honappal. Zsenialis masina siman megert 300 dollart .
#28
Az mondjuk durva,hogy a Burnout Paradise Remastered júniusi nyitóára 50€ lesz...Nincs az a dél-afrikai eShop ami ebből emberi árat varázsol.:))
Megnéztem Boxon 1500.-,most akcióban,teljes áron 6000.-
Méghogy nincs Switch tax...:)
#26
#24: A steam-nek mi köze van a switch-hez meg a nintendo-hoz?
Az egyáltalán nem vág a témába.
#25
#24: Mert barackpálinka.
#23
Törölt felhasználó
#21: Ezt nem tudtam.Köszi!
#22
#20: Jaja, én is behúztam egy Pokemon Sword Season Pass-t tegnap, tavalyelőtt még jobb árak voltak, mielőtt a gazdasági hanyatlást ellensúlyozandó felverték mindennek az áfáját odaát (Yoshi-t 12k-ért vettem megjelenéskor).
#21
#19: VPN-t amúgy se kedveltem, a NordVPN fiaskó óta meg röhögök azokon akik bármilyen érzékeny adatot keresztülküldenek rajta.

Az, hogy Dél-Afrikából vásárolhatsz Nintendo platformon, nagyon is régi dolog, konkrétan Tesla-ig és a német egyesítésig vezethető vissza (meg a korai villanykörtékig).

Emiatt volt, hogy a NES megjelenésekor 3 nagy TV szabvány volt használatban a "nyugati" világban: NTSC (Észak-amerika) NTSC-J (Japán) és PAL (Európa + Brit korona afrikai domíniumai), ennek megfelelően a konzolokból és számítógépekből is általában háromféle szabvány szerinti készült, amikkel helyi igazgatóságok látták el a piacokat.
Nintendo már akkor is különc volt, mivel a Cocom listát megkerülendő leszerződött egy hongkongi céggel, ami egy tajvani céggel licenszben legyártotta és Dendy néven árulta a NES-t a Szovjetunióban (igen, sárga kazis volt, csak nem olyan gagyi műanyag, mint amivel később minket is elárasztottak).

Lényeg, hogy a Dél-Afrikai köztársaság mai napig a Nintendo of Europe-hoz tartozik (mivel egyetlen része Afrikának ahol hivatalosan kapható Switch ezért nem is lenne hova rakni), így az EU-ban lakók szabadon vásárolhatnak bankkártyával az ottani eshop-ban, ahogy az USA lakosai is a mexikóiban.