Újabb életjelet adott magáról a Dead Island 2

Gyakorlatilag már lemondhattunk a development hell legmélyebb bugyraiban ragadt Dead Island 2-ről, a 2014-ben leleplezett zombis játék azonban most újabb életjelet adott magáról, mégpedig egy álláshirdetés formájában.

Először a 2014-es E3-on láthattuk a Dead Island 2-t, az egy fő epizódot és a több mellékágat megélt zombimészárlós játék folytatása azonban azóta sem készült el. A projekt az évek során többször is gazdát cserélt, dolgozott már rajta a Yager, a Sumo Digital és a Dambuster Studios is, de a nyolcadik konzolgeneráció végéhez közeledve bátran kimondhatjuk: valami nagyon félrecsúszott a fejlesztés során.

Mégsem érdemes még teljesen eltemetni a Dead Island 2 gondolatát, hiszen a Dambuster vagy a Deep Silver hivatalosan sosem jelentette be a játék törlését, sőt két évvel ezelőtt újra megerősítették a játék létezését. Komolyabb előrelépésről persze azóta sem hallottunk, de elképzelhető, hogy az új konzolok közeledtével újult erőre kap a fejlesztés is. Erre utal legalábbis a fejlesztőcsapat hivatalos oldalán közzétett álláshirdetés, amely bármiféle mellébeszélés nélkül értekezik a Dead Island folytatásáról.

A projekt élére egy tapasztalt művészeti vezetőt keres a stúdió - komoly állásról van tehát szó, nem egy olyan pozícióról, amelyet elég betölteni az utómunkálatok során. Elképzelhető, hogy a Dambuster szinte az alapoktól kezdte újra a játék fejlesztését, melynek gyümölcsét csak a következő konzolgeneráció során szüretelhetik le.

4 komment - szólj hozzá!