Brit toplista: kapós a Final Fantasy VII Remake

Az Egyesült Királyságban továbbra is nőnek a dobozos játékeladások. A múlt héten a Final Fantasy VII remake-je tört az élre (minden szállítási gubanc ellenére), és a Nintendo játékai is kilőttek, miután a Switch egy időre újra kapható lett.

Habár az Egyesült Királyság legnagyobb videojáték-üzletláncai már bezárták a boltjaikat, az elmúlt hetekben tapasztalt játékeladás-növekedés még nem állt le. Habár az előző héthez képest csupán 2 százalékkal nőtt az összeladás, az is sok gazdára talált dobozt jelent – már egymillió játékot vásároltak, mióta a britek is elkezdték korlátozni a kijárást. A növekedés másik mozgatórugója, hogy (ha rövid időre is) újra elérhetőek lettek a Nintendo Switch-konzolok, ami a toplista játékain is meglátszik.

Az elmúlt héten a legtöbb eladott példányszámmal rendelkező játék a Final Fantasy VII remake-je lett, átvéve ezzel a vezetést a régóta az élbolyba tartozó Call of Duty: Modern Warfare-től – pedig a Square Enix játékának is gondot okozott a dobozos kópiák időben célba juttatása. A Resident Evil 3 remake-jének eladásai 78 százalékkal estek vissza, de még így is a lista hetedik helyén áll.

A switches címek közül az új Animal Crossing még mindig biztosan tartja a helyét elől, de újra felbukkant a top 5-ben a Mario Kart 8 is, ami húsz helyezést ugrott előre. A lista maradékán továbbra is régebbi címek osztoznak, a tizedik helyre a The Last of Us: Remastered kapaszkodott fel.

  1. Final Fantasy VII Remake
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. FIFA 20
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Forza Horizon 4
  7. Resident Evil 3
  8. Star Wars Jedi: Fallen Order
  9. Grand Theft Auto V
  10. The Last of Us: Remastered

 

15 komment - szólj hozzá!