Half-Life: Alyx - VR nélkül is végigjátszhatjuk

Eddig is érkeztek modok, amelyek segítségével VR-felszerelés nélkül játszhattuk a 13 éve várt előzményt/folytatást, de többnyire annyira bugosak voltak, hogy pár óránál tovább senki nem jutott. Egészen mostanáig.

A Half-Life: Alyx az idei év legdrágább videojátékos mulatsága lett egyelőre, köszönhetően a virtuális valóságra kihegyezett mivoltának. Rengeteg rajongó kíváncsi a Valve legújabb üdvöskéjére, mégis legtöbbjük kénytelen a YouTube-videókkal, vagy streamekkel beérni.

Ilyen formában természetesen az Alyx nem igazán tudja megvillantani az erényeit, akárcsak a hozzáérkezett modokban sem, amelyek engedték a játékosoknak, hogy a hagyományos módon, billentyűzet/egér kombóval ugorjanak bele az új kalandba. Nos, a nemrégiben napvilágot látott mod sem kivétel ez alól, de most már legalább az elejétől a végéig játszhatjuk a sztorit. Így, ha már semmikép nem bírtok magatokkal, amíg újabb készlet VR-eszköz érkezik a boltokba (megfizethető áron), ilyen módon is tehettek egy próbát az új Half-Life-fal.

Én a magam részéről még türelmesen várok inkább továbbra is, hiszen ahogy a fenti videóból látható, azért nem erre az élményre lett a Half-Life: Alyx kalibrálva. De megértem azokat is, akiknek egyszerűen nem járható út a virtuális valóság. Robin Walker, a Valve egyik dolgozója is azt nyilatkozta nemrég, hogy alig várja már az első modot, amely VR-mentessé teszi az Alyxet.

23 komment - szólj hozzá!