Half-Life: Alyx - VR nélkül is végigjátszhatjuk

Eddig is érkeztek modok, amelyek segítségével VR-felszerelés nélkül játszhattuk a 13 éve várt előzményt/folytatást, de többnyire annyira bugosak voltak, hogy pár óránál tovább senki nem jutott. Egészen mostanáig.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#23
#9: Volt egy fél éved mekiben gyűjteni rá.
#22
#18: Jogos felvetés, tényleg kvázi visszalépésnek lenne tekinthető. Másrészt viszont újfent kiderült, hogy a VR-nak vannak korlátai, már ami a játékteret és az ellenfelek számát illeti. Mert míg az Alyx esetében a 2-3 ellenfél volt a maximum, relatíve kis helyszíneken, addig a HL2-ben egyrészt volt nem egy járműre építő pálya (ami szintúgy problémás lehet VR-ban), másrészt ott a végére voltak jelenetek, ahol egyszerre 2-3 striderrel kellett küzdeni, mondjuk 8-10 közkatona társaságában. Márpedig ha ez a fajta monumentális, intenzitás hiányozna egy számozott epizódból, az szerintem mégnagyobb visszalépés lenne, mint az, hogy csak "sima" monitorokra jelenik meg. Plusz, ahogy Macifasz is mondja, sanszosan évek múlva sem lesz annyira elterjedt dolog a VR, hogy egy ekkora volumenű, és ennyire várt játék csakis ezekre az eszközökre legyen korlátozva. Remélhetőleg belátható időn belül kiderül, hogy mik a Valve tervei, és nem kvázi fű alatt jelenik meg, mint az Alyx:)
#21
#19: Nem lesz több embernek VR készlete, ezt jobb ha tudod. Egy tényleges VR szett, egy olyan, amivel az Alyxet is játszani lehet, még mindig nagyon drága, és ezt az emberek többsége még mindig ne engedheti meg magának. Ha jönni fog a HL3, majdnem 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem VR lesz, hanem a régi, klasszikus módon fogják megcsinálni. VAgy maximum úgy lesz VR, mint a Resident Evil 7, hogy lehet majd abban is játszani, de nem klasszik, Alyxhez hasonló VR. Nem azt mondom, hogy nem lesz több VR Half Life, de engem meglepne, ha a 3. rész pont az lenne.
#20
Valamint leszűrhetik, hogy ennek milyen a fogadtatása, eladási számai.
#19
Az Alyx jó volt tesztnek, hogy hogy tudnak megcsinálni egy vr half life játékot. Kiderültek a technikai buktatók stb. Ha ezután készítik el a harmadik részt vr-ra, a mostani tapasztalatokkal, akkor az már kiforrottabb tud lenni, és amikorra elkészül a 3 már több embernek lesz vr készlete is.
#18
#10: Mi értelme lenne non-VR játéknak az Alyx után? visszalépés lenne. arról nem is beszélve hogy nemhiába nem csinált eddig hl3-at a valve, és csak most, vr-ra csinált új játékot. tuti nem akarnának vr nélküli játékot csinálni ezek után
#17
#15: Oke. Köszönjük...
#16
#10: Az Episode 2 is bejelentette anno a folytatást, szóval azt az 1-2 évet én nem venném készpénznek :)
#14
#10: Hat szerintem lesz legalább 3-4 év mire jönni fog. :/
#13
#9: Spoilerspoilerspoiler

Nézd meg az after credits utáni jelenetet...
#12
#8: Igy van. Nálam kb ev hire hogy:SPOILERSPOILERSPOILEF

hogy jon a 3. része végre valahara.
#11
Törölt felhasználó
#9: Szerintem pont ezzel tisztelték meg a rajongóikat. Újra letetettek az asztalra egy olyan dolgot, ami a játék ipart felpezsdíti.Azért mert nem nem engedheti meg magának valaki a VR-t nem kell nyafogni.Játszanak vele majd később, ahogy megveszik.
#10
#9: SPOILER!


Az Alyx post-credit jelenete egészen konkrétan bejelenti a folytatást, úgyhogy 1-2 éven belül szerintem megkapjuk a Half Life 3-at. A kérdés, hogy VR lesz e vagy sem, de szerintem azt már rendes PC-s címként kapjuk majd:)
#9
Tekintve, hogy Half-Life rajongók millióit tette lóvá a Valve anno, mikor egy huszárvágással ejtette az Episode 3-at, félbehagyva ezzel egy egyébként is nehezen követhető és hézagos sztorit; szerintem most az lett volna a minimum, ha a VR mellett alkotnak egy normál játékot is, ami végre elvarr pár szálat. Ezzel megint azok a hűséges HL-rajongók kaptak egy pofont, akiknek nincs VR-szettjük, viszont lassan másfél évtizede reménykednek, hogy végre folytatódik a kedvenc játékuk. És szerintem ők jóval többen vannak.
#8
#7: Ez a baj a kontextusból kiragadott szövegekkel ugye. Amúgy én gigamega HL fannak tartom magam, de nincs az a pénz, hogy ebben a formában kipróbáljam az Alyx-et. A sztorit/cliffhangert tudom, mert megnéztem a Jani/Pisti végigjátszást, a gameplay lényege meg teljesen elveszik egy ilyen kiherélt moddal. És csatlakozom az előttem szólókhoz, én is alig várom a "kipróbáltam, semmi kihívás nincs benne, egy délután volt az egész" jellegű hsz-eket a sok agytröszttől:D
#7
"Robin Walker, a Valve egyik dolgozója is azt nyilatkozta nem rég, hogy alig várja már az első modot, ami VR-mentessé teszi az Alyxet."
Igen, csak éppen azt tette hozzá, hogy azért várja, mert akkor megértik az emberek, hogy miért csak VR-ra készült....
#6
Törölt felhasználó
Tipikus gumival esete... .Lehet, csak szar.
Aztán jönnek majd a kommentek, hogy milyen gagyi a játék :D
#4
Én meg inkább továbbra is várom a nem VR-ra fejlesztett HL játékot a Valve-től. :-)