Frissítve: Kihagyja az idei évet a WWE 2K-sorozat

A sorozat egykori írója úgy tudja, idén nem kapunk új WWE 2K-játékot, a Visual Concepts csapata a jövő évi epizódra fókuszál inkább. Ha minden igaz, ez még nem fog megjelenni a következő generációs gépekre.

A tavaly megjelent WWE 2K20 hírhedten rosszul sikerült, a játék esetében még a Sony is úgy döntött, hogy mindennemű kötözködés nélkül visszatéríti a PlayStation Store-os vásárlások árát. Ezek után tulajdonképpen logikusan hangzik, hogy a 2K Games úgy döntött, egyéves pihenőre küldi a sorozatot: a WWE 2K21 munkálatait leállítják, a fejlesztőknek pedig a jövőre PS4-re, Xbox One-ra és "valószínűleg" PC-re megjelenő WWE 2K22-re kell fókuszálniuk.

Erről a sorozat korábbi írója, Justin Leeper számolt be egy videóban, és bár az úriember megbízhatónak nevezte a forrásait, mindez csak pletyka egyelőre, így kéretik fenntartásokkal kezelni az itt leírtakat. A jelek viszont egyértelműen arra utalnak, hogy a cím kényszerpihenőre megy, árulkodó például, hogy az áprilisi WrestleManián semmilyen szó nem esett a folytatásról, pedig a kiadó jellemezően itt jelenti be, de legalábbis teaseli az új részeket.

Leeper úgy tudja, a 2K azért döntött a halasztás mellett, mert a sorozatot most már egyedül fejlesztő Visual Conceptsnek több időre van szüksége ahhoz, hogy belerázódjon a munkálatokba; a WWE 2K-játékok eredetileg a japán Yuke's közreműködésével készültek, velük viszont tavaly nyáron szakított a cég, a WWE 2K20 pedig már többnyire a Visual Concepts munkája volt. Leeper emellett megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány is felborította a 2K terveit.

Az úriember szerint azért nem maradunk WWE-játék nélkül 2020-ban sem, állítólag egy másik fejlesztőcsapat egy egészen más típusú anyagot dob majd piacra a következő hónapokban.

Update! A legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése során a WWE már megerősítette a hírt, hogy nem érkezik idén új WWE 2K-játék. Ezt a követően a Take-Two a játék hivatalos Twitter-oldalán jelezte, hogy hétfőn, magyar idő szerint 16 órakor elárulnak néhány részletet a sorozat jövőjével kapcsolatban, továbbá "izgalmas hírekkel" is készülnek.

2 komment - szólj hozzá!