Bemutatkozott az XCOM: Chimera Squad

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Már a jövő héten megjelenik az XCOM-sorozat most bejelentett mellékága, a Chimera Squad, amely érdekes változtatásokat eszközöl a jól ismert játékmeneten. Az első héten ráadásul mindössze 10 dollárt kérnek érte!

Mellékágat készít az XCOM-sorozathoz a Firaxis Games, a PC-exkluzív Chimera Squadra ráadásul már a jövő héten, április 24-én lecsaphatunk. Ha megtetszik a játék, nem is érdemes halogatni a vásárlást, május 1-ig ugyanis mindössze 10 dolláros áron szerezhetjük azt be - utána 20 dollárért fogják vesztegetni a spin-offot.

A készítők hangsúlyozzák, hogy a Chimera Squad nem egy teljes értékű folytatás vagy kiegészítés a korábbi XCOM-okhoz, ez a játékmeneten egyértelműen tetten érhető. A történet az XCOM 2 eseményei után játszódik öt évvel, a Chimera Squad pedig egy olyan különleges alakulat, amely egyaránt felvonultat embereket és idegeneket, a célja pedig az, hogy fenntartsa a törékeny békét City 31 városában a két nép között.

Fontos változás azonban, hogy hőseink nem randomizált (illetve általunk kitalált) karakterek lesznek, hanem 11 egyedi hőst kapunk, amelyek más-más képességekkel járulnak majd hozzá a bevetéseink sikeréhez. Ebből következik az is, hogy a Chimera Squadban nem bocsánatos bűn, ha elvesztünk egy karaktert, amennyiben valaki ténylegesen meghal a csapatunkból, újra kell kezdenünk az adott küldetést.

A missziók három-három nagy összecsapásra tagolódnak, ezek közül a bevetések eleje, az úgynevezett Breach Mode a legérdekesebb: minden egyes akció előtt megtervezhetjük, hogy miként szeretnénk rárontani az ellenfelekre, a pályák pedig több behatolási pontot is biztosítanak majd, köztük olyanokat, amelyeket egy-egy karakter tud csak kihasználni. További érdekesség, hogy bár a játékmenet körökre osztott maradt, a mi csapatunk és az ellenséges egységek felváltva lépnek majd.

Ezúttal is kapunk egy bázist, ahol elvégezhetjük az ügyes-bajos dolgainkat, a küldetések priorizálásánál azonban nem árt résen lennünk, mert a rossz döntéseink hatására a város egyes kerületeiben kitörhet az anarchia. Mivel XCOM-játékról van szó, akár el is szúrhatjuk a kampányt: ha minden kerület mattot kap, kezdhetünk mindent elölről - de legalábbis az előző mentésünktől.

 
12.
12.
GemForge
#11: Asszem PSN+ havi ingyenjáték is volt már.
Márm8nt a sima 2. rész.
11.
11.
GemForge
#1: Asszem PSN+ havi ingyenjáték is volt már.
9.
9.
vincentvega
Ezt pedig épp most rendeltem itt elő 8.99 EUR-ért.
8.
8.
vincentvega
https://www.cdkeys.com/?q=Xcom
Én itt vettem meg 1 hete a 23 eurós teljes XCOM2 csomagot. Amúgy évek óta vásárolok innen és még sosem törölt semmit a Steam amit innen vettem, csak ajánlani tudom.
7.
7.
Perseus84
Aztaaaa. Ennyi ev utan a Firaxis meg mindig tamogatja. Ilyen jo hirt mar reg lattam itt. Mar meg is vettem.
6.
6.
nagyon ígéretes igazi Xcom feeling, elég változatossággal
5.
5.
1 - a kettő számtalanszor volt akciózva már. Én kb. 12 euróért vettem anno. Egyik legnagyobb gém ever.
3.
3.
ayreon
#1: https://www.g2a.com/search?query=xcom
én itt szoktam vásárolni, felesleges a Steam akciókra várni :)
1.
1.
Stack
Inkább a kettőt akciózhatnák végre :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...