Indul a Minecraft nyílt ray tracing-bétája

  • Írta: gorien
  • 2020. április 15.
  • Korai verzió
Link másolása
Tavaly nyáron jött a bejelentés, hogy a Minecraft addig várt grafikai tuningja elmarad, helyette a fejlesztők az Nvidiával együttműködve beépítik a valósidejű sugárkövetést a játékba. Holnaptól szélesebb közönség is kipróbálhatja a funkciót.

Tavaly a Gamescomon jelentették be, hogy az Nvidia ray tracing-támogatással fogja ellátni a Minecraftot. A novemberi zárt bétában már egyszer ráengedték a rajongókat az optikailag feltuningolt kockavilágra, és az eredmény több mint látványos. Április 16-tól azonban már bárki hozzáférhet a Minecraft RTX-es változatához, aki rendelkezik a PC-s Bedrock Editionnel, elindul ugyanis a funkció nyílt bétája.

Az Nvidia a tesztelőknek javasolja, hogy az RTX-kártyaszéria valamelyik tagjának birtokában vessék bele magukat a felfedezésbe. A korábbi generációk ugyan támogathatják a funkciót, de azok helyes működéséért nem tudnak garanciát vállalni.

Néhány korlátozás is lesz a teszt alatt: multiplayer vagy cross-play világban például nem lehet használni. A béta megkezdése előtt az Nvidia felkért hat minecraftos alkotót, hogy építsenek egy-egy világot, amin teljes pompájában kipróbálható lesz a valósidejű sugárkövetés – ezek április 16-tól szintén elérhetőek lesznek.

Noha a nyílt béta most még elindul, azt nem tudjuk, hogy az éles üzembe állítás mikor lesz, de ha a tervek szerint megy minden, akkor az év folyamán megkapjuk az RTX-módot ingyenes frissítésként.

5.
5.
Grabowsky30+
Kevés feleslegesebb dolgot tudok mondani mint ray t. a minecraftba. Sokkal szebb lesz tőle a kocka világ! :D (... és nem utálom a játékot rengeteget nyomtam 10éve mikor megjelent)
4.
4.
kanguru
Nvidia tovabbra is nyomja a penzt az iparba. Az 1200 dollaros grafikus kartyak tobbszaz szazalekos profitjabol telik sokmindenre.
3.
3.
GAMEROD
#2: Majdnem 10 éves játék, ma már nem számít annyira teljesítmény-igényesnek. Szerintem mindig rendesen játszható volt ha megvolt hozzá egy alap, olyan beállítást pedig mindig találni ami felzabálhatja a legújabb gépeket is végtelen látóhatárokkal meg miegymással. Igényfüggő hogy valaki csak a távolbanézésért játszik a legmagasabbra épített toronyból, vagy a föld alatt van egész végig és így még a pentium1-esén is 500 fps-el megy.
2.
2.
Matt8888
Bár nekem is megvan a Minecraft, de azt vettem észre, hog amúgy egyébként eléggé teljesítmény igényű játék ha arról van szó. Szóval az RTX erre még csak pakolna, ergo eléggé masszív egy gép kell már akkor ehhez. Nektek mi a véleményetek?
1.
1.
GAMEROD
Kár erőltetni, még az 5-6 éves shader és resource pakkokkal is ötezerszer szebb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...