Kontrollertámogatást kap a World of Warcraft

Nem, a Blizzard nagy múltú MMORPG-je nem költözik hirtelen konzolokra, PC-n azonban hamarosan akár kontrollerrel is irányíthatjuk majd a karaktereinket. Az ötlet nem elképzelhetetlen, hiszen számos más MMO is sikerrel járt már így.

Nem csak látványtechnikai fronton újít majd a Shadowlands. A World of Warcraft legújabb kiegészítőjének alfatesztje már javában zajlik, a résztvevők pedig egyre több érdekességet találnak a játék fájljai közt is. Az adatok közt történő legutóbbi ásatások során egyértelmű gamepad támogatásra utaló jelek ütötték fel a fejüket, a Blizzard azonban nem erősítette meg hivatalosan az újdonság hírét - egészen mostanáig.

A játék egyik közösségi menedzsere, Kaivax egy hivatalos fórumposztban kifejtette, hogy a csapat igyekszik minél könnyebben elérhetővé tenni a játékot, így az új expanzióban bevezetik a kontrollertámogatást, flexibilisebbé tesznek számos gombkiosztást és újabb opciókkal bővítik a kamerakezelést is. További jó hír, hogy az MMO még az Xbox Adaptive Controllerét is támogatja majd, melynek segítségével a testi fogyatékkal élők is könnyebben irányíthatják a játékot.

Érdemes megemlíteni, hogy nem teljesen új keletű dolog a kontrollerek támogatása a World of Warcraft világában. A Blizzard már a Legion során bevezette a dinamikus kameraállások opcióját, amely segítségével később a közösség olyan kiegészítő addonokat hozott létre, mint például a ConsolePort - némi ügyeskedéssel ugyan, de így már korábban is működésre bírhattuk a játékot a konzolos irányítóinkon. Nyilvánvaló természetesen, hogy a hivatalos megoldás ennél sokkal egyszerűbb és használhatóbb lesz.

8 komment - szólj hozzá!