PS4-re jön a Star Wars: Episode I Racer

  • Írta: gorien
  • 2020. április 17.
  • Megjelenés
Link másolása
Nem tudom, ki számított rá, de itt van: húsz év után újra a fogatok nyergébe pattanhatunk az Episode I Racerrel, ezúttal PlayStation 4-en és Nintendo Switchen. A frissített (de nem remasterelt!) változatért az Aspyr felel.

A Star Wars: Episode I Racer nem mai darab, de biztosra veszem, hogy sokan emlékszünk még rá – ott van a legemlékezetesebb Star Wars-játékok között. Az 1999-ben PC-re és N64-re megjelent játék a Baljós árnyak fogatversenyes jelenetei alapján készült, és három évvel később kapott egy PS2-es folytatást Racer Revenge néven. A versenyzős játék megidézte a Star Wars helyszíneit, karaktereit, összesen 25 versenyző bőrébe bújhattunk bele.

Nem tudom, ki gondolta volna, hogy befut egy bejelentés, miszerint visszatér a múltból ez a játék a modernebb konzolokra is. Pedig épp ez a helyzet: az Aspyr bejelentette, hogy május 12-én újra kiadják az Episode I Racert PlayStation 4-re és Nintendo Switchre is.

Nem teljes értékű remasterről van szó. Felsrófolják ugyan 4K-ra a látványt, de az eredeti modellekkel, viszont cserébe legalább testreszabható irányítást kapunk. Ahogy az eredeti megjelenéskor, a játékban lesz single player, osztott képernyős multiplayer, nyolc világ megannyi pályával és persze 25 versenyző.

13.
13.
PS4jacksony
10.
10.
Dante946
A Racer Revenge ha jól emlékszem már egy ideje kint van PS4-en.
9.
9.
Ooorky
#7: Régen is voltak régi játékok.
8.
8.
Csoola
#5: nekem a Jedi Outcast az egyik kedvenc SW játékom, szerintem a maga korában nagyon király volt, kihozta, amit a Quake 3 engineből ki lehetett akkoriban, a sztorit is nagyon szerettem. Valóban célszerű keresni valami modern gépen működő verziót, az irányítása tényleg billentyűre és egérre van kitalálva.
7.
7.
Emlékszem pár éve (már akkor is gamer voltam) még úgy volt, hogy mindig új játékok jelentek meg. Mára már csak a régiek jelennek meg.
6.
6.
TrishtanAG
#5: A Pod Racert sem szabad Switchre venni, a képek alapján az úgy néz ki, mintha egy sose létezett Ps1-es verzió portja lenne.
5.
5.
kryszisz
Uhh, köszi a figyelmeztetést srácok, akkor nem adok rá pénzt, ha sz@r lett a port:O Flash, ma leszarozni egy 15-20 éves címet eléggé anakronizmus, hisz lehet, hogy nem felelnek meg a mai sztenderdeknek, lévén fejlődik, változik a világ, de a maga korában pl. az Outcast egy kiváló cím volt elvileg, ezért is akarnám beszerezni most, mert akkor még nagyon nehéznek tartottam. A Jedi Academy-t viszont vagy 6x végigvittem, és máig az egyik kedvenc SW játékom. A sanyikatarzan által említett KotOR pedig A kedvenc játékom, nem SW-n belül, hanem úgy általánosságban. Kb. 13x vittem végig, a 2-t pedig 8x, és biztos vagyok benne, hogy ha most elkezdeném (tervezem beszerezni androidra, ha már van tablet), ugyanúgy élvezném, mint akkor, hiába szállt el felette az idő.
1.
1.
kryszisz
Istenem de imádtam annó:) ebből nagyon szívesen megnéznék egy remake-et, monjuk a Criterion gondozásában, de így is be fogom szerezni PS4-re, a 2 Jedi knightal egyetben:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...