PS4-re jön a Star Wars: Episode I Racer

Nem tudom, ki számított rá, de itt van: húsz év után újra a fogatok nyergébe pattanhatunk az Episode I Racerrel, ezúttal PlayStation 4-en és Nintendo Switchen. A frissített (de nem remasterelt!) változatért az Aspyr felel.

A Star Wars: Episode I Racer nem mai darab, de biztosra veszem, hogy sokan emlékszünk még rá – ott van a legemlékezetesebb Star Wars-játékok között. Az 1999-ben PC-re és N64-re megjelent játék a Baljós árnyak fogatversenyes jelenetei alapján készült, és három évvel később kapott egy PS2-es folytatást Racer Revenge néven. A versenyzős játék megidézte a Star Wars helyszíneit, karaktereit, összesen 25 versenyző bőrébe bújhattunk bele.

Nem tudom, ki gondolta volna, hogy befut egy bejelentés, miszerint visszatér a múltból ez a játék a modernebb konzolokra is. Pedig épp ez a helyzet: az Aspyr bejelentette, hogy május 12-én újra kiadják az Episode I Racert PlayStation 4-re és Nintendo Switchre is.

Nem teljes értékű remasterről van szó. Felsrófolják ugyan 4K-ra a látványt, de az eredeti modellekkel, viszont cserébe legalább testreszabható irányítást kapunk. Ahogy az eredeti megjelenéskor, a játékban lesz single player, osztott képernyős multiplayer, nyolc világ megannyi pályával és persze 25 versenyző.

15 komment - szólj hozzá!