Szuperül fogy az Animal Crossing: New Horizons

  • Írta: szlav
  • 2020. április 23.
  • Biznisz
Link másolása
Nem csak dobozos kiadásban, de a digitális piacon is elképesztő népszerűségnek örvend az Animal Crossing: New Horizons. Több mint 5 millió békés szigetlakó építi az új otthonát az eShopról letöltött verziójával.

Ki gondolta volna, hogy a Switch-exkluzív Animal Crossing: New Horizons lesz a hónap legnagyobb befutója? A Nintendo játékát a márciusi megjelenése óta lehetetlen kirobbantani a brit toplista dobozos játékokat felsorakoztató élvonalából, de hasonlóan biztatóak a digitális adatok is. A SuperData statisztikái szerint a New Horizons alig egy hónap alatt átlépte az 5 milliós álomhatárt a nemzetközi piacon - nem tudjuk eléggé kihangsúlyozni, hogy milyen remek teljesítmény ez egy Switch-exkluzívtól, főképp mivel a fenti szám csupán a digitális eladásokat számlálja.

Ezzel az új Animal Crossing minden idők legerősebb nyitányát eredményezte a konzolpiacon, beelőzve az eddigi rekordtartó Call of Duty: Black Ops 4-et is. Ha pedig Nintendo-mértékkel szeretnénk felbecsülni a sikert, elég annyit elárulnunk, hogy a New Horizonsból nagyjából annyi digitális példány fogyott el egy hónap alatt, mint a Super Smas Bros. Ultimate-ből és a Pokémon Sword & Shieldből együtt összesen a nyitóhónapjaik során. A játék egyébként első helyezést ért el az Egyesült Államok dobozos eladásai közt is a márciusi hónapban, Japánban pedig összesen 3,3 millió példány talált eddig gazdára belőle.

A SuperData legújabb elemzései egyébként érdekes statisztikákkal szolgáltak más játékokkal kapcsolatban is. Megtudhattuk például, hogy a Call of Duty: Modern Warfare és a Warzone 159 százalékos ugrást tudhat maga mögött a forgalom tekintetében: egy hónap alatt 62,7 millió játékos ragadott fegyvert az Infinity Ward játékaiban.

Jól teljesít a DOOM Eternal is: márciusban 3 millió digitális kópia talált gazdára annak ellenére, hogy a játék a hónap végén jelent meg - ez egyébként háromszorosa a 2016-os DOOM első havi eladásainak. Nem kell szégyenkeznie továbbá a Half-Life: Alyxnek sem, hiszen a kizárólag VR-eszközökkel játszható cím 860 ezer példányt mozgatott meg.

11.
11.
GMatyi
#7: És pont ez az amit a játék kínál és elfogadod és örülsz neki. Annyi baj lehet, hogy a tarantula megcsíphet illetve a darazsak is, amitől elájulsz és visszakerülsz a házad elé, vagy a hal, amit ki akarsz fogni elúszik. De egyébként meg minden apró dolog csak pozitívum. Új bogár/hal a múzuemba, új lakó a szigetre, újabb unlockables, az achik ingame currencyt adnak. Nem vagyunk egyformák, én is szeretem a hardcore játékokat, illetve szeretek rankedezni, de ez tökéletes arra, hogy este nyugodtan elaludjak elintézve az aznapi dolgaimat a játékban és esetleg nem amiatt, hogy a nap utolsó ranked meccsemen csúnyán kikapok és felb*szva fekszem le ^^
9.
9.
tyber16
Az egy sziget korlátozás mennyire problémás? Olvastam, hogy csak 1 szigetre építkezhetsz a többire csak gyűjtögetni mehetsz át. Nem kevés ez? Mármint nem telik be túl hamar az az egy sziget ahova építhetsz?
8.
8.
PapaYeti
#7: Ezért emeli ki mindenki, hogy ne "klasszikus játèknak tekintsd " . Kikapcs, relalsz , pihenés ... . Vegyük példának az alvást én teljesen megvagyok vele békülve ha kihívások nélkül ledőlhetek néha ebéd után fél egy órára... utánna minden kicsit könnyebb a kedvem jobb.

Egyébkent több ojan elem is van benne ami direkt azért lehetett bele rakva hogy lasítsa a játékot hogy ne lehessen pörögni hogy más ritmusra kelljen át állni. (Nekem itt van az egyetlen hiba is benne mikor minden craftolasnután diadalmassan megmutatja adobozkat utánna meg újra végíg pötyögöd a menüben hogy igen kell még... persze hogy nem azért van ez így mert a programozók nem tudták volna megoldani, hogy egy számlalóba be írsz egy 10-t és rohanhatsz is tovább. Hanem azért, hogy le lasítson hogy elfogadd hogy itt most nem tudsz nem kell sietni. Erre utal a kutyás álom is alső este)
7.
7.
Yanez
#6: Csak sikerélményed lehet? Számomra nem játék az olyan, amelyikben semmi kihívás. Legyen valami minimális szintű challenge, bármi, csak legyen. Különben ez olyan, mint amikor kisbabaként játszottam azzal amit épp a kezembe adtak.
6.
6.
GMatyi
#2: Nekem nincs gyerekem mint az előttem kommentelőknek, de én is elalvás előtt, már ágyban fekve játszok fél óra, akár 2 órát is, attól függ épp milyen tennivaló akad. De nagyon jó relaxáló játék, amiben kb csak sikerélményed lehet. A szigetlakók cukik, segítőkészek, gondoskodóak, ha a user nem debil magatartasú, akkor nem lehet nem szeretni őket. Te magad döntheted el ki hol lakjon, elvileg majd lehet a szigetet kedvedre terraformálni (ott én még nem tartok), mivel legyen feldíszítve a sziget, halakat szerzel, bogarakat, fosszíliákat gyűjtesz támogatva helyi múzeumot. Újabb és újabb eventek jönnek. Sose játszottam eddig egyik Animal Crossinggal se, és egyáltalán nem bántam meg, hogy ez vett rá, hogy switchet vegyek (több más játékkal beleértve) :)
5.
5.
PapaYeti
#4: +1!

Igen így van felkell fogni hogy ez megint egy kicsit más útja a kikapcsolódásnak ha így játszól vele évekeig kikapcsól elszórakoztathat (itt nincs gonosz nincs egy adott történet ív nincs rád kényszerített út vagy ritmus). Én nagyon szeretem! De nekem is a gyerek miatt az esti idő a problémás így pl csak éjszakai álatokat tudok fogni... ma reggel gyorsan bezsbeltem egy két nappali pillangót is a múzeumnak :)
De ha veszel jegyeket és a föld másik oldalára utazól akkor ott Azt hiszem nappal lesz így ez valamennyire kiküszöbölhető.
4.
4.
Ooorky
#2: Legfontosabb, hogy tudomásul kell venni:

egy Animal Crossing-ot nem lehet végigjátszani, napi 1-2 órás adagokban el lehet benne bohóckodni, segíteni a fura lakóknak, törlesztgetni a mosómedve maffia soha véget nem érő hitelét, rendezgetni a szigetet, meglátogatni ismerősöket, megtalálni a szellemektől rettegő erdei árny darabkáit stb. A játékban is ugyanúgy telik az idő, mint idekint, tavasz után jön majd a nyár, ősz, tél, új tartalmakkal amikkel lehet majd bibelődni.

Ha valaki leül, hogy kipörgeti gyorsan meg fog csömörleni tőle, aztán kivágja az ablakon, hogy sz*r.
3.
3.
Guba32
Eszméletlen milyen népszerűségnek örvend,én mondjuk nem vettem meg,nekem elég a Stardew Valley is,azzal sem tartok sehol...
2.
2.
1.
1.
Ooorky
Én is megvettem 15200 magyar petákért a dél-afrikai eshop-ban, de a gyerek mellett főleg csak esténként tudok játszani, így nehézkesen haladok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...