A Stadia átlépte az egymillió letöltést

A Google április elején egy próbaidőszak erejéig bárki számára elérhetővé tette a Stadia Prón keresztül a játékstreaming-szolgáltatását. A promóció bevált: többen érdeklődtek az alkalmazás után, mint amikor tavaly elindították.

A hónap elején mi is megírtuk, hogy a Google új formában tette elérhetővé játékstreaming-szolgáltatását, a Stadiát, azon országokban, ahol már jelen van. Az ajánlat értelmében bárki, aki rendelkezik Gmail-fiókkal, regisztrálhat, azért cserébe pedig kap kéthónapnyi ingyenes hozzáférést a máskülönben előfizetéses Stadia Próhoz. A Sensor Tower adatai alapján bevált a húzás.

A Stadia lényege, hogyha a platformon megvásároltuk a játékot, azt gyakorlatilag bármilyen Google-eszközön játszhatjuk, legyen szó PC-ről, tabletről vagy telefonról. A Sensor Tower mérései szerint a telefonos alkalmazás letöltése átlépte az egymilliót, és ez nagyban az említett promóciónak köszönhető.

Az ingyenes Stadia Pro-ajánlat után kilőtt a letöltők száma: a bejelentés utáni egy hét alatt 225 ezren telepítették az alkalmazást világszerte. Ez a szám 50 százalékkal nagyobb, mint ahányan novemberben kipróbálták a Stadiát, amikor elindult. Persze annak egyelőre az idő a megmondhatója, hogy ez a felhasználói bázis meg is marad-e.

Jelenleg a Stadia Pro az egyetlen módja, hogy hozzáférjünk a szolgáltatáshoz. A Stadia Base, a ténylegesen ingyenes változat, valamikor az év folyamán jelenik meg a tervek szerint.

11 komment - szólj hozzá!