Óriási adatvédelmi fiaskóba szaladt bele a Nintendo

Nem elég, hogy meg kell oldania valahogy a Switch utánpótlását, még egy adatvédelmi botrányba is sikerült beleszaladnia a Nintendónak. A cég durván 160 ezer felhasználójának a fiókját törhették fel az elmúlt hetekben.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#26
#17: Mondjuk én se nagyon értem ez mire válasz, és ha így is volt, ennek mi köze van az Epic-hez.
#25
#24: Az már user error ha olyan sz*r jelszót használtál (ráadásul gondolom ugyanazt mindenhol), hogy vittek mindent.
#24
#23: Érdekes én is benne vagyok a 160 ezerben és történetesen feltörték a paypalt is, emailemet megváltoztatták, 70 ezer forint értékben vásároltak is a nintendo Eshopban.... És mit ad Isten nem fortnite bucketre költötték a pénzemet hanem Pokemon játékra :D Szóval még ennél is nagyobb a baj a nintendonál.... Arról nem is beszélve hogy basznak vissza írni is 2 hete!!!! Az OTP volt kedves és 24 órán belül térítette a káromat... A köcsög Nintendo majd egyszer talán vissza adja a profilomat.... Utána eladom a gépet....
#23
#20: Mivel a Fortnite az egyetlen cross platform cím ezért másra nem nagyon verhették el.

Azok szívták meg akik a régi account-jukat hozták át Switch-re és többszöri figyelmeztetés ellenére sem váltottak az új rendszerre. Maga az NNID továbbra is működik (mivel 3DS-re és WiiU-ra nincs más), de Switch-re nem lehet vele belépni.

Én is havonta kapom az e-mail-eket, de a 2DS külön e-mail címen van, ráadásul az ottani eshop már régóta nem elérhető EU állampolgároknak, úgyhogy lexarom.
#22
#19: Akkor a 16-osra írd, ne a 15-ösre... :D
#21
#17: Ha nem akarsz beleszólni,ne tedd,csak akaraterő kell hozzá!
Ha nem éles a késed vidd el köszörűshöz!
Nem érted?Az Epic vóóóót!!4!
:)
#20
Teljesen mindegy, nem az Epic rendszerét törték fel és fértek hozzá minden adathoz, hanem a Nintendo-tól van minden. Oké, hogy jellemzően Fortnite-ra költötték a pénzt, de ez nem az Epic hibája. Akit ez az egész téma érdekel azt nézi, hogy a Nintendo rendszerének a sebezhetősége tett ilyet lehetővé és ha bármi másik olyan játék lenne elérhető a platformon, amire sokat költenek az emberek, akkor bármelyik másik kiadó játékával előfordulhatna ez. Ennyi köze van hozzá az Epic-nek.

De ezt a Nintendo is beismeri, lelőtte a szolgáltatást és visszafizet minden pénzt. Az viszont már elég gáz, hogy nem ők jelentették ezt be hetekkel ez előtt, hanem megvárták, míg kiderül és utána lettek csak "jó fejek".
#19
#18: Nem neked írtam, hanem a 16osra...nem is értem a választ...
#18
#17: Te viszont kanálnak is csorba vagy ha ezt komolyan írtad :D
#17
#15 Igazán nem akarok beleszólni ebbe az emelkedett társalgásba, de gondolod, hogy a Fortnite átlag felhasználók feltörik a Nintendo rendszerét, majd a saját accjukra vásárolnak lopott kártyával...
Te kisbarátom, nem vagy a legélesebb kés a fiókban ha ezt tényleg így gondolod.
Valszeg a hackerek, csináltak egy weboldalt, hogy olcsoforintepenz.org, oda felmentek akik szerettek volna olcsón vásárolni, és vettek olyat legal pénzért, a gonosz hackerek meg megvették lopott kártyával...
Erre utal a cikkbeli JELLEMZŐEN szócska, ami bizonyos olvasottság alatt nehezen értelmezhető.
Nem akarom megvédeni a Fortnite játékosokat, nyilván butaság külsős honlapról vásárolni, de azért sok esetben inkább a tájékozatlanabb szülők teszik ezt meg.
Szóval inkább tűnik ez valamilyen unalom szülte kötekedésnek, mint valódi tények által alátámasztott méregnek..
#16
#15: Fortnite függők törték fel a Nintendot,mert kellett a lóvé rózsaszín bugyira nekik a játékban,na és a Fortnite-ot ki csinálja?Érted már?:)
#15
#14: Fortnite törte fel az NNID-t?
#14
#13: A hülyék királya viszont még mindíg te vagy.
Ha nem látod az összefüggést a fortnite és a feltört nintendo fiókok közt.
Nem baj.
Sokan vagytok akiket nem az észükért hagytak meg...
#13
#12: Te nagyon hülye vagy, de grindcore se panaszkodhat.
#12
#5: Annyira lehetnel vilagos, hogy atolvasd normalisan a cikket.
Akkor osszeallna miert tettuk ezt.
#11
#10
#9: Azt se tudom amúgy, hogy ez valaha ki volt-e adva rendesen, vagy már béta fázisban volt-e lelőve, csak rémlik a sztori egy havertól. De nem követtem aktívan nyomon a történéseket, mert nem érdekelt.
#9
#8: Nem a cuccról magáról van szó, hanem ahogy rácsukták a kaput. Persze nem tudom, hogy végül tényleg vissza is adták-e a lóvét meg ilyenek, de azért nem ezt gondolom az átlagos eljárásnak a játékiparban, hogy ha valami befürdik, nem váltja be a reményeket és mint multiplayer játék megdöglik, akkor belátják, hogy elbaszták, bocsánatot kérnek és visszaadják a pénzt. A játékról egy mukkot nem tudok szólni és nem is szóltam. Na de offot az offnak. :)
#8
#7: Momentán totális bukta volt a cucc, a rengeteg beleölt pénz töredékét se tudta volna visszahozni, Fortnite fejlesztéséhez viszont szükség volt minden erőforrásra.
#7
#3: Függetlenül attól, hogy WTF és hogy jön ide, egy percet nem játszottam azzal mert a mobáktól agyvérzést kapok, de sűrű elnézések közepette lőtték le a Paragon-t, beismerve, hogy elbuktak, bár nagyon próbálkoztak és tudtommal a szerverek lelövésének bejelentésekor mindenkinek beírégrték a teljes refundot is. Szerintem ez nemhogy megvetendő, de egyesen kurva korrekt.