Jöhet a Horizon: Zero Dawn-trilógia?

A VGC belsős forrásai alapján már nagyban folynak a Horizon: Zero Dawn második részének munkálatai, ám ha az értesüléseik helyesek, nemcsak egy, de két folytatást is várhatunk a következő PlayStation-generációra.

Arra régóta lehetett számítani, hogy a 2017-es Horizon: Zero Dawn univerzumát a Guerrilla nem hagyja annyiban. Állítólag eleve olyan forgatókönyvet írtak hozzá, hogy több epizód is készülhessen, ha a Sony jóváhagyja. A játék népszerűségére nem lehet panasz, hiszen már 10 millió példányt adtak el belőle. A Horizon: Zero Dawnnak már készül a PC-s átirata, a történetet pedig a Titan Comics képregényeiben követhetjük tovább.

A VideoGamesChronicle értesülései szerint a Guerrilla nemcsak egy folytatáson dolgozik, amely a következő PlayStation-generációra készül, hanem trilógiává bővíti a sorozatot. Az újság forrásai azt mondják, a Horizon: Zero Dawn 2 munkálatai azonnal megkezdődtek, amint az első játék óriási sikernek bizonyult. A folytatás sokkal nagyobbnak ígérkezik elődjénél, már ami a bejárható világot illeti, illetve co-opot is terveztek bele – bár azt megjegyzi a magazin, hogy erről nem tudni, még mindig tervben van-e.

Ha a híresztelések igazak, akkor a PlayStation 5-re nemcsak egy, de két Horizon: Zero Dawnt is várhatunk. A konzol új kontrollerének bemutatójakor külön kiemelték, hogy az új ravaszoknak hála sosem tapasztalt élmény lesz felhúzni egy íjat, és lehet, hogy azzal épp Aloy kalandjaira utaltak.

38 komment - szólj hozzá!