Botokkal segíti az új játékosokat a PUBG

  • Írta: gorien
  • 2020. április 26.
  • Letöltés
Link másolása
A fejlesztők szerint a PUBG konzolos játékosai sokat fejlődtek az elmúlt években – még túl sokat is, hiszen túl nagy a különbség a veteránok és az új csatlakozók között. Az újaknak segítendő ezért botokat is tesznek most már a meccsekbe.

A PlayerUnknown's Battlegrounds legutóbbi frissítésével botokkal bővültek a konzolos változatok. A fejlesztők azt írják a 7.1-es frissítés leírásában, hogy az elmúlt három évben sokat fejlődtek a játékosaik, a komoly képességkülönbség azonban elveszi az új játékosok kedvét a játéktól, akiket a meccsek korai szakaszában kíméletlenül levadásznak. A helyzet orvoslására PlayStation4-en és Xbox One-on is megjelennek a botok a meccsekben.

Nem kell attól félni, hogy mostantól minden játékos botokkal teli szervereken találja magát – a tapasztalt játékosok kevésbé találkoznak velük, nem úgy, mint az újoncok. A programozott katonák segítségével az újak is megtapasztalhatják, milyen végig is játszani egy menetet, nem csak belekóstolni.

A botokat a fejlesztőcsapat a valódi játékosok viselkedése alapján készítette el. Ez azt jelenti, hogy nem gyalogolnak bele semmilyen környezeti veszélybe, és a legoptimálisabb utakon mozognak (teljes ismeretük van a pályáról a „navigation mesh" révén), számításba veszik a lövedékek fizikáját, és a náluk lévő loot is az átlagos játékosfelszerelések alapján van kiszámítva.

Ez persze még csak a botok első hulláma, idővel ők is fognak fejlődni, főleg, ha a fejlesztők a gépi tanulás kegyeire bízzák őket. Erre az elkövetkezendő hónapokban sort is kerítenek, ugyanakkor várják a játékosok visszajelzéseit is.

5.
5.
Obi Wan Kenobi
#4: Ah értem. Akkor azért volt ennyire könnyű.
4.
4.
Nando
#3: egyáltalán nem, kb. a mobil verzió átirata, szóval 90% bot.
3.
3.
Obi Wan Kenobi
#2: Azt hittem csak a grafika a különbség.
2.
2.
Nando
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Szerintem már a start óta így megy, mikor PC-n PUBG liteoztunk teljesen új karakterrel haverokkal olyan rossz ellenfeleket kaptunk hogy a 10 körből 8at megnyertünk. Annyi előnyünk volt, hogy tapasztalt Rainbow játékosok vagyunk, de azért elég abszurd volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...