Xbox Game Pass - több mint 10 millió előfizető

Megérkezett a legfrissebb üzleti jelentés a Microsofttól, amiben szokás szerint kevés az Xbox-részleget is érintő számadat, de azért pár érdekes infó így is napvilágot látott. A legérdekesebb talán, hogy rekordot döntött az Xbox Game Pass-előfizetés.

Az Xbox Game Pass előfizetői száma ugyanis most először átlépte a 10 milliót, míg az Xbox Live-ot közel 90 millió aktív felhasználó nyúzta ebben a negyedévben. A rekord szintű előfizetések valószínűleg a járvány miatt kialakult helyzetnek tudhatóak be.

A Project xCloud zárt bétája is töretlenül zajlik épp, amiben több százezer játékos vesz részt. Valamint megtudtuk, hogy a videojátékos részleg bevétele 2,35 milliárd dollár volt az elmúlt negyedévben (január-március), ami stagnálást jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A mostani negyedévben azonban a Microsoft olyan15-20 százalékos növekedésre számít a videojátékos bevételek kapcsán. Az már mindenesetre biztos, hogy a most megosztott adatok mindenképp szebb képet festenek, mint az előző üzleti negyedévben.

3 komment - szólj hozzá!