A Half-Life: Alyx majd' egymillió VR-használót hozott

  • Írta: gorien
  • 2020. május 4.
  • Hír
Link másolása
A Valve legfrissebb adatainak hála látjuk, hogy közel hárommillióan használnak PC-s VR-eszközt, és ebből majdnem egymillió az elmúlt hónapban tűnt fel, feltehetően az Alyx miatt. Azonban ezek a számok nem világítanak rá mindenre.

Feltehetően senki nem várta, hogy majd a Half-Life: Alyx reformálja meg a VR-piacot, már ami az eladásokat illeti, de a Road to VR elemzésének hála jó rálátásunk van, milyen hatást gyakorolt rá. Bár a Valve túl pontos adatokat nem közöl, az jól látszik, hogy az új VR-játékának megjelenése óta kilőtt az ehhez szükséges eszközt Steamhez csatlakoztatók száma.

A Steam játékosbázisának közel 2 százalékát adták áprilisban olyanok, akik VR-eszközt használnak: ez egy hónap alatt egy 950 ezres emelkedést jelent. A probléma már csak az, hogy erről nem tudjuk, valóban új eszközök-e – simán lehet, hogy egy korábban már megvett eszközt csatlakoztattak, vagy csupán kölcsönkérték egy ismerősét. A Road to VR kimutatása is csak azt mondja meg, hogy csatlakoztattak-e VR-eszközt, azt nem, hogy korábban azt az eszközt használták-e már.

Azt viszont tudjuk, melyik modellek voltak a legnépszerűbbek. A kiemelkedő növekedésből például az Oculus Quest vette ki leginkább a részét, amely hiába önálló eszköz, csatlakoztatható a Steamhez is. Mindent egybevetve az Oculus fejlesztései teszik ki a használt headsetek 44 százalékát, a HTC eszközei a 30 százalékát, míg a Steam saját kiegészítői 12 százalékot jelentenek a tortából.

Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a VR még mindig nem egy hétköznapi lehetőség: drága, emellett pedig erős gép kell hozzá, így a széleskörű elterjedése még mindig nincs láthatáron, Alyx ide vagy oda.

20.
20.
logic5
#15: Én úgy tudom a Quest gyengébb. Sokkal. Vagy rosszul vagyok informálva?
19.
19.
abydos
#18: Ha jó a kábeled és a PC-n az USB 3.0 foglalat, akkor nagyon hasonló lesz a képi világ. A Rift S picit szebb és élesebb, de a Quest színei jobbak.
18.
18.
csongor1996
#17: Tényleg? Nekem nincs, de tudtommal a Quest gépre kötve rosszabb képminőséget ad a tömörítés miatt.
17.
17.
abydos
#16: Egyértelműen a Rift S lett gépre kitalálva, de mivel mindkettővel rendelkezem, így tudom, hogy túl nagy különbség nincs köztük a kényelmen kívül.
16.
16.
csongor1996
#15: Ha valaki főként gépen akar játszani, akkor érdemesebb S-t venni mint Quest-et.
15.
15.
abydos
#12: Questet tudsz most rendelni amazonról: https://amzn.to/2YyttqL
Ezzel a kábellel, ha USB 3.0-t támogat a géped, akkor Rift S lesz: https://amzn.to/2ys9v6q (3M)
Első VR szemüvegnek amúgy jobb lesz a Quest szerintem neked is.
A Rift S szerintem azért nem kapható, mert mostanában egyre többször kapható Quest, arra tippelek, hogy a Rift S gyártósorokat állíttatták át a Quest készítésére.
14.
14.
Dave567
#12: Hát ha nem akarsz dupla árat fizetni érte akkor sehonnan, írtó magas ára lett, és készlet hiány van a vírus miatt... :(
12.
12.
logic5
Nem tudja valaki, hogy honnan tudnék megbízható forrásból beszerezni egy RIFT S-t? Sehol nem lehet kapni.
9.
9.
gyerecske
Csinálhatnának gyakrabban játékot. :-)
8.
8.
kryszisz
#6: A példákat elnézve gondolom a hardveres dolgokra gondolt. És, tekintve, hogy mekkora zakó lett például a steam machine, nem mond hülyeséget. Na meg a steam konti gyártásával sem véletlenül állhattak le. A játékaik persze egy másik téma, azok jelentőségét csak a leghülyébbek nem ismerik el (sorry, ha valaki esetleg magára ismer). Nekem speciel a kedvenc fejlesztőim között vannak:)
3.
3.
abydos
"Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a VR még mindig nem egy hétköznapi lehetőség"
Fontos hogy szuggeráld. Nehogy véletlen az ember maga döntse el mi drága és mi nem. Szerintem az iPhone drága, mégis minden második embernél az van ebben a szegény országban is és évente kell cserélniük.
2.
2.
gyerecske
#1: Mondjuk a videókártya árak csökkeni fognak a készletkisöprés miatt, ősszel jön az új generáció.
1.
1.
Igen, nem olcsó mulatság.Szándékomban állt beszerezni egyet, de kivárom ennek a vírus dolognak és hatásainak a végét.
Ahogy másik postban említettem múlt héten sikerült összetennem a gépem.
Csak a fontosabb dolgok
i7-9700
Gigabyte RTX 2070 windforce 8g
HyperX predator 3000MHz 32gb 4x8
Samsung 1TB SSD

Plusz ugye ami még kell a gépbe.Tényleg nem olcsó, és nem hiszem, hogy 6-8 éven belül még egyszer áldoznék ilyenre.Max ha nyerek lottón.Indokolatlanul magasak az árak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...