A Half-Life: Alyx majd' egymillió VR-használót hozott

A Valve legfrissebb adatainak hála látjuk, hogy közel hárommillióan használnak PC-s VR-eszközt, és ebből majdnem egymillió az elmúlt hónapban tűnt fel, feltehetően az Alyx miatt. Azonban ezek a számok nem világítanak rá mindenre.
  • Írta: gorien

Kommentek

#20
#15: Én úgy tudom a Quest gyengébb. Sokkal. Vagy rosszul vagyok informálva?
#19
#18: Ha jó a kábeled és a PC-n az USB 3.0 foglalat, akkor nagyon hasonló lesz a képi világ. A Rift S picit szebb és élesebb, de a Quest színei jobbak.
#18
#17: Tényleg? Nekem nincs, de tudtommal a Quest gépre kötve rosszabb képminőséget ad a tömörítés miatt.
#17
#16: Egyértelműen a Rift S lett gépre kitalálva, de mivel mindkettővel rendelkezem, így tudom, hogy túl nagy különbség nincs köztük a kényelmen kívül.
#16
#15: Ha valaki főként gépen akar játszani, akkor érdemesebb S-t venni mint Quest-et.
#15
#12: Questet tudsz most rendelni amazonról: https://amzn.to/2YyttqL
Ezzel a kábellel, ha USB 3.0-t támogat a géped, akkor Rift S lesz: https://amzn.to/2ys9v6q (3M)
Első VR szemüvegnek amúgy jobb lesz a Quest szerintem neked is.
A Rift S szerintem azért nem kapható, mert mostanában egyre többször kapható Quest, arra tippelek, hogy a Rift S gyártósorokat állíttatták át a Quest készítésére.
#14
#12: Hát ha nem akarsz dupla árat fizetni érte akkor sehonnan, írtó magas ára lett, és készlet hiány van a vírus miatt... :(
#13
#5: Annyira döglődik, meg annyira nincs kínálat, hogy tele van a sztím is vr címekkel. Hellblade, Tomb Raider, Serious Sam stb. Csak, hogy a nagyobb címeket említsem. Hagyjuk már ezt.. Haverom vett egy RIFT S-t, és eszméletlen amit ki lehet belőle hozni. Ebből is látszik, hogy gőzöd sincs az egészről.
#12
Nem tudja valaki, hogy honnan tudnék megbízható forrásból beszerezni egy RIFT S-t? Sehol nem lehet kapni.
#11
#10: Igen, ezt hozzá akartam még tenni én is, hogy a CS, a TF meg a Dota azért nem saját ötlet, és a Portal is egy egyetemi projekt kvázi továbbgondolása. (L4D-et meg ugye nem igazán ők csinálták.) Persze ettől függetlenül azért remek címek, és a Half life nélkül talán nem is úgy alakul a modding, ahogy, tehát közvetetten ezek a címek is a Valve-nak köszönhetőek:D
#9
Csinálhatnának gyakrabban játékot. :-)
#8
#6: A példákat elnézve gondolom a hardveres dolgokra gondolt. És, tekintve, hogy mekkora zakó lett például a steam machine, nem mond hülyeséget. Na meg a steam konti gyártásával sem véletlenül állhattak le. A játékaik persze egy másik téma, azok jelentőségét csak a leghülyébbek nem ismerik el (sorry, ha valaki esetleg magára ismer). Nekem speciel a kedvenc fejlesztőim között vannak:)
#7
#4: Sztem olvasd újra amit írt.
#6
#5: "A valve sosem tudja előre mi sül ki..." :D Te melyik bolygón élsz ember? Világrengetőt alkottal a half life1-el, aztan kesöbb half life 2-el, a counterstrike ősidők óta létezik de még mindig a legismertebb multi game az egész világon. a Portal egy iszonyatosan eredeti game. Team fortress megelőzte az overwatch és a többi rajzfilmszerű fpst soksok évvel. A Steam sikerességéről meg ha ne zengjek ódákat. Most meg kijöttek egy Alyxal, ami miatt sokezer ember vett vr kiegészítőket, azok is akik eddig távol által tőle. Na, ennek fényében mi a túrós lószarról beszelsz? :D
#3
"Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a VR még mindig nem egy hétköznapi lehetőség"
Fontos hogy szuggeráld. Nehogy véletlen az ember maga döntse el mi drága és mi nem. Szerintem az iPhone drága, mégis minden második embernél az van ebben a szegény országban is és évente kell cserélniük.
#2
#1: Mondjuk a videókártya árak csökkeni fognak a készletkisöprés miatt, ősszel jön az új generáció.
#1
Törölt felhasználó
Igen, nem olcsó mulatság.Szándékomban állt beszerezni egyet, de kivárom ennek a vírus dolognak és hatásainak a végét.
Ahogy másik postban említettem múlt héten sikerült összetennem a gépem.
Csak a fontosabb dolgok
i7-9700
Gigabyte RTX 2070 windforce 8g
HyperX predator 3000MHz 32gb 4x8
Samsung 1TB SSD

Plusz ugye ami még kell a gépbe.Tényleg nem olcsó, és nem hiszem, hogy 6-8 éven belül még egyszer áldoznék ilyenre.Max ha nyerek lottón.Indokolatlanul magasak az árak.