A live service új löketet adott az Electronic Artsnak

  • Írta: gorien
  • 2020. május 6.
  • Biznisz
Link másolása
Lezárta 2020-as pénzügyi évét az Electronic Arts. A kiadó a bevételei javát a live service-játékaiból nyerte, és sokat szépített a tavalyi évhez képest. Mivel új év kezdődik, egy picit abba is beleláttunk, mit terveznek jövő áprilisig.

Március elmúltával véget ért a 2020-as pénzügyi év utolsó negyedéve, és ezzel a teljes év is. Az Electronic Arts megosztotta a soron következő pénzügyi beszámolóját, amiből kiolvasható, hogy sikeresen visszakapaszkodtak, miután a 2019-es év viszonylag csalódást keltően alakult: sem az akkor újnak számító Apex Legends, sem az Anthem nem akadályozta meg, hogy rossz számokkal zárjanak.

A lefelé mutató trend 2020-ra megfordult, mind az utolsó negyedév, mind a teljes év tekintetében. Ennek a fő forrását a live service-játékok képezik, mint az Apex Legends, a The Sims 4, illetve a kiadó éves sportjátékai. A negyedév digitális bevételei 25 százalékos emelkedést mutattak a tavalyihoz képest, 1,2 milliárd dollárnál állt meg a számláló. Ennek az összegnek 70 százaléka folyt be a live service-játékokból. Míg a kiadó játékeladásai is nőttek ezzel párhuzamosan, mobilon már annyira nem teljesítenek jól, hogy jövőre az már külön kategóriát sem kap, csak besorolják az egyebek közé.

Az egész 2020-as pénzügyi évben az Electronic Arts 5,5 milliárd bevételről számolhatott be az előző év 4,95 milliárdjához képest – ebből 3 milliárd a nyereség, ami egy egyszeri adókedvezménynek köszönhetően ilyen magas. Az éves bevétel 78 százalékát teszik ki a digitális bevételek. A pénzügyi sikerek mellett a kiadó azt is kiemelte, hogy a FIFA 20 elérte a 25 milliomodik játékost, míg az új franchise-ként kezelt Star Wars Jedi: Fallen Order már 10 millió játékossal büszkélkedhet.

Az EA újabb erősödést vár 2021-es pénzügyi évtől, többek közt a Burnout Paradise Remastered switches megjelenése és a Command & Conquer Remastered miatt is, de számíthatunk a szokásos sportjátékok legújabb iterációira is: a Madden NFL 21-re, a FIFA 21-re és az NHL 21-re.

A kiadó további játékokat szeretne megjelentetni a Nintendo Switchre az előttünk álló évben, hogy miket, az még nem ismert. A terveikből az látszik, hogy szándékoznak kiadni egy negyedik sportjátékot, az egyik korábbi címük HD-változatát, négy meg nem nevezett játékot feltehetően indie fejlesztőktől, két mobiljátékot és a Medal of Honor VR-t. A jelenleg futó játékaik next-gen konzolos változataira is számíthatunk.

Jelen helyzet alapján biztos, hogy 2021 áprilisáig nem kapunk új Dragon Age-et, új Battlefieldet és új Star Wars-játékot sem, ezekkel a 2022-es pénzügyi évben számoljunk.

11.
11.
crytek
A pletykák szerint a Mass Effect Trilogia felújítása lesz az a "HD"! Ez nagyon jó ötlet!!
10.
10.
olymind1
Felőlem mondhatnak / állíthatnak amit akarnak, tőlük csak az offline / single player BioWare játékok érdekelnek.
3.
3.
crytek
Az érkező 14 játékról:

Switch-es burnout, VR shit,sport szarok, mobil ótvarok nem érdekelnek.
C&C jöhet várjuk ezerrel

Az a titokzatos HD még érdekes lehet ,de erről semmit se tudunk :(
Az a 4 külsős pedig gondolom ilyen indie cumo lesz mint pl unravel és társaik..ezek között elvétve akadhat 1 jó game.

Szóval nem valami acélos felhozatal
1.
1.
Ez is már kezd unalmas lenni. Mondja az EA, hogy micsoda bevételek vannak és a bevételek java live service game. Milyen meglepő ez az után, hogy majdnem csak ilyesmi játékok jöttek tőlük kizárólagosan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...