Jövőre jöhet az Oculus Quest utódja

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 6.
  • Pletyka
Link másolása
Jövőre kerülhet boltokba az Oculus kábelmentes és gépfüggetlen VR-eszközének, az Oculus Questnek az utódja. Habár a cég már az idei évben előrukkolna a masinával, a járvány miatt jó eséllyel el kell tolnia a premiert.

A Bloomberg arról ír, hogy a Facebook tulajdonában lévő Oculus már dolgozik az Oculus Quest utódján. A Quest alapértelmezetten vezeték nélkül működik, és nem kell hozzá semmilyen külső eszköz, igaz, az Oculus Linkkel összedrótozhatjuk a PC-nkkel, és az Oculus Riftre szánt játékokat is játszhatjuk vele.

A Bloomberg szerint az Oculus mostanában véglegesíti az új Quest hardverét, és bár sok részletet még nem tudunk, egyelőre úgy tűnik, hogy az utód nem hoz markáns változtatásokat, inkább az első kiadás finomhangolása lesz. Úgy tudni, az eszköz 10-15 százalékkal lehet könnyebb az elődjénél, és valamivel kisebb is lesz.

A kijelző képfrissítése viszont lényegesen jobb lehet: míg a Quest 72 Hz-en ketyeg, az új készülékkel a 90-120 Hz-es tartományra lőnek a tervezők. További érdekesség, hogy az eszköz már megkaphatja az új Oculus-kontrollert, amely kompatibilis lehet a korábbi Oculus-szemüvegekkel is. 

A rossz hír az, hogy bár az Oculus az idei év végén szerette volna piacra dobni a headsetet, a koronavírus-járvány átírta a cég terveit, és valószínűleg kénytelen 2021-re halasztani a premiert.

6.
6.
csongor1996
#2: Miért vágnának át bárkit is? A régi (mostani) gondolom olcsóbb lesz mint ez. A játékok meg ugyanúgy támogatni fogják a régieket is.
4.
4.
Cole
Elvileg nem utód lesz, hanem egy könnyebb, kisebb verzió. Ugyan úgy kompatibilis lesz mindennel.
Lényegében egy éves a gép megközelítőleg. Nem lesz itt még utód legalább 2-3 évig szerintem. A következő generációban már elég komoly újításokat tervez az Oculus, addig nem lesz semmi extra különbség valószínűleg.
Egy komolyabb kontrollert viszont elviselnék, azt berendeltém külön ha kiadnának egy pro verziót. Bár a mostani is tökéletes követés, használat szempontjából igazából, szóval max a "viselésén" lehetne mókolni.
2.
2.
szinkron
De gyorsan jönnek ezek az utódok. Ez nem most született? Jó sok embert átvágnak.
1.
1.
GemForge
Valószínűleg embertelenül drága lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...