55 millió darabot adtak el eddig a Switchből

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 7.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is megtartotta a pénzügyi helyzetjelentését, a kiotóiak kifejezetten erős számokkal szolgálhattak a befektetőiknek és az érdeklődőknek. A Switchből például mostanra több mint 55 millió darab talált gazdára.

Erősen sikerült a Nintendo elmúlt üzleti éve, amely 2019. április 1-jén kezdődött, és 2020. március 31-én ért véget. A cég árbevétele 12,2 milliárd dollárnak megfelelő jen volt, ami 9 százalékos növekedést jelent éves szinten, míg a profit 33 százalékkal 2,4 milliárd dollárra lőtt ki. Érdekesség, hogy a játékeladások 34 százaléka már digitálisan történt, ez is jelentős javulás a tavalyi év 24,8 százalékos számához képest.

Ha már játékok: a Switchre szánt címekből 356 millió példány fogyott eddig összesen, ehhez az elmúlt üzleti év 169 millió példányt tett hozzá. Mára 27 Switch-játék büszkélkedhet több mint egymillió eladott kópiával, a toplista élén azonban ennél lényegesen látványosabb számokat látunk: a Mario Kart 8 Deluxe például 24,77 millió, a Super Smash Bros. Ultimate 18,84 millió, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild és a Super Mario Odyssey pedig 17,41 millió példánynál jár.

A legutóbbi üzleti évben a Pokémon Sword & Shield volt az egyik húzócím, a játékpárosból 17,37 millió példányt vásároltak a játékosok, de elképesztően népszerű az Animal Crossing: New Horizons is. A játék 11 nappal az üzleti év vége előtt jelent meg, ez idő alatt 11,77 millió példányt adtak el belőle, mostanra pedig 13,41 milliós eladással büszkélkedhet. 

Habár a koronavírus-járvány bekavart a gyártásba, a Nintendo Switch eladásai is szépen pörögtek: az elmúlt üzleti évet 21 millió eladott Switchcsel zárta a Nintendo (ebből 6,2 millió a Lite-modell volt), a konzol így összesen 55,8 millió eladást tudhat maga mögött. A kiotóiak egyébként 19,5 millió eladott géppel számoltak az évre, ezt tehát sikerült túlszárnyalni - a következő tizenkét hónapra újabb 19 millió konzol eladása a terv.

A Nintendo azt is elárulta a befektetőknek, hogy a Switch "alig" érte el az életciklusa felét, ez alapján tehát jó három év még biztosan van a konzolban.

A Nintendo mobilos részlege - bár szépen fejlődik - még mindig kicsi falat, a bevétele 481 millió dollár volt a teljes évben. Ez 11,5 százalékos növekedés, amiből valószínűleg jócskán kivette a részét a Mario Kart Tour is. Érdekesség egyébként, hogy a Sensor Tower adatai szerint az új Animal Crossing jótékony hatással volt a mobilos Animal Crossing teljesítményére is, áprilisban 7,9 millió dollárt termelt a játék, ami abszolút rekordnak számít.

1.
1.
Shame
És azt mondják a kézi konzoloknak leáldozott a mobilok miatt.
Egyszer rámegyek majd mert van pár játék amit kipróbálnék de megvárom majd míg kijön a legerősebb switch. Mint anno a New 3DS XL.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...