Furcsa lore-videót kapott a PUBG

Szokatlan módját választotta a PUBG Corp, hogy elkezdje felépíteni a játékának háttértörténetét. Egy misztikus-nyomozós ál-dokumentumfilmben mesélnek az egyik pálya rejtélyes és tragikus múltjáról.

A PlayerUnknown's Battlegroundsról valószínűleg senkinek sem az aprólékosan felépített háttértörténet jut eszébe. A PUBG Corp ezen egyértelműen változtatni akar: a Striking Distance gondozásában már készül egy játék, ami elvileg történetközpontú lesz, most pedig kiadtak egy videót, amely Vikendi és a Dino Park tragikus történetét meséli el.

A videó formulája egy misztikus-nyomozós tévéműsorra emlékeztet, és az a Jonathan Frakes narrálja, aki maga is vezetett hasonlót Rejtélyes igazságok címen – bár a Star Trek William T. Rikereként hamarabb beugrik talán, hogy ki ő. Ez a műsor a Mysteries Unknown.

Az álműsor Vikendivel foglalkozó adásában felvázolják Carl Lindh és az általa alapított Dino Park történetét. A vidámpark, ami a családok és gyerekek kedvencének készült, tragikusan hamar bezárt, miután a helyi kisvasút kettészelte a park kabalájának öltözött alkalmazottat. De egészen biztos, hogy baleset történt?

Ez a fajta háttérsztori-mesélés elég szokatlan, már-már nevetséges, de nem feltétlenül halva született ötlet. Az Apex Legendsnek is megvan a maga lore-sorozata, szóval talán a PUBG most talált rá a saját formulájára. Hátha többször is visszatér, és akkor készítők fel tudják építeni, vajon miért vívjuk szakadatlanul a battle royale-meccseket. Már ha mutatkozik igény erre egyáltalán a rajongók részéről.

7 komment - szólj hozzá!