Inside Xbox - reagált a Microsoft a visszajelzésekre

A csütörtöki Inside Xbox nem igazán nyerte el a játékosok tetszését, ez tükröződik a YouTube-értékeléseken is. A Microsoft és a műsor egyik főszereplője, a Ubisoft most reagált a visszajelzésekre.

Nagy csinnadrattával harangozta be a Microsoft a csütörtöki Inside Xbox-epizódot, mondván ez lesz az első alkalom, hogy belenézhetünk az Xbox Series X játékainak játékmenetébe. Ennek ellenére sok bemutató nem tartalmazott klasszikus értelemben vett gameplayt, más előzetesek pedig nem Xbox Series X-felvételeket használtak, hanem pusztán sejtették, hogy milyen látványra számíthatunk majd az új konzolon.

Ezek után nem meglepő, hogy nem minden rajongónak nyerte el a tetszését a műsor, erről árulkodik az is, hogy az előzeteseket összefoglaló YouTube-videó már 25 ezer dislike-nál jár 20 ezer like mellett, az este főszereplőjének számító Assassin's Creed: Valhalla gameplay trailere pedig 16 ezer dislike-ot gyűjtött be a 25 ezer like mellé. Utóbbi különösen nagy csalódás volt, miután a kiadó jó ötletnek tartotta filmszerűen összevágni a játékban rögzített jeleneteket - amelyek egyébként is igen kurták voltak, és nyomokban sem emlékeztettek a valódi játékmenetre.

A kritikákra végül a Microsoft és a Ubisoft is reagált. A redmondiak első számú marketingese, az xboxos hűtőszekrényével kétségkívül nagyot alakító Aaron Greenberg azt írta a Twitterén: "Ha nem mondunk semmit, csak levetítjük a májusi Inside Xboxot, mint az előző hónapban, valószínűleg mások lettek volna a reakciók. Egyértelmű, hogy félrevittük az elvárásokat, és ez a mi hibánk! Értékelünk minden visszajelzést, és biztosíthatunk mindenkit, hogy megfogadjuk őket, és tanulunk belőlük."

Az Assassin's Creed: Valhalla direktora, Ashraf Ismail is hasonló üzenetet küldött a rajongóknak: "Jogosan számítottatok többre! Hosszú marketingkampány áll előttünk, mélységeiben is látni fogjátok a gameplayt, és egy csomó infót kaptok még a játékról."

Tény, mind a Microsoftnak, mind a Ubisoftnak lesz még lehetősége bizonyítani: a redmondiak az év hátralévő részében minden hónapban szállítanak majd valami újdonságot az Xbox Series X-szel kapcsolatban, és annyi E3-pótlékot kapunk a következő hetekben, hogy a Ubinak is lesz még felülete, hogy alaposabban is megmutassa nekünk a játékot. Reméljük a legjobbakat!

7 komment - szólj hozzá!