Nintendo Switch - a nyárra helyreállhat a rend

Nem volt egyszerű dolga az utóbbi időben annak, aki Nintendo Swtichre pályázott: a koronavírus-járvány és az új Animal Crossing együtt megtették a hatásukat, és világszerte hiánycikké vált a konzol. A Nintendo szerint nyárra helyreállhat a rend.

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt hetekben világszerte hiánycikké vált a Nintendo Switch: az új Animal Crossing mellett a koronavírus-járvány is betett a Nintendónak, miközben ugyanis az otthon maradt játékosok közül egyre többen vásároltak volna a konzolból, a kínai gyárak hetekre felfüggesztették a termelést, így a boltok készletei elapadtak.

Már korábban is lehetett arról hallani, hogy a Nintendo igyekszik felpörgetni a konzol gyártását, a minap azonban a befektetőknek azt is elárulta, hogy várhatóan mikor áll helyre a rend az utánpótlásnál: David Gibson elemző jelentése szerint a vállalat arra számít, hogy nyárra normalizálódik a helyzet, és a gyártást hátráltató tényezők megszűnnek. Ezzel szemben a játékmegjelenéseknél lehetnek még problémák: ahogy azt több kiadó is jelezte már, az otthonról dolgozó csapatok esetében ezt sajnos nem lehet kizárni.

A Nintendo így sem panaszkodhat egyébként, a Switchből mára több mint 55 millió darab talált gazdára.

15 komment - szólj hozzá!