Brit toplista: újra élen az Animal Crossing

  • Írta: szlav
  • 2020. május 11.
  • Toplista
Link másolása
Az elmúlt héten több brit áruházhoz is megérkezett a korábban elkapkodott dobozos játékok utánpótlása, ez a vérfrissítést pedig kimondottan jót tett az Animal Crossing: New Horizons eladásainak. Ismét a Switch-exkluzív lett a hét legkapósabb címe.

Továbbra is erőteljesen zakatol a dobozos játékpiac az Egyesült Királyságban. Annak ellenére, hogy igazán nagy megjelenésekkel nem kellett számolnunk, körülbelül 225 ezer játéklemez talált gazdára az előző héten. Köztük is az Animal Crossing: New Horizons volt a legnépszerűbb: korábban készlethiányban szenvedett a brit piac, múlt héten azonban megérkezett az utánpótlás, így az eladások 135 százalékot ugrottak az azt megelőző héthez képest.

A 10-es toplista alsóbb lépcsőfokain nem sok érdekességet találunk: az olyan favoritok, mint a FIFA 20 vagy a Call of Duty: Modern Warfare ezúttal is szépen teljesítettek, őket azonban beelőzte a Grand Theft Auto V, amely szintén jelentős, 47 százalékos ugrásnak örvendhetett a múlt héten.

A kezdeti nagy roham után ezen a héten végül elmaradt az élvonalból a Final Fantasy VII Remake - csupán a 13. helyet foglalta el a listán. Érdemes említést tenni az Assassin's Creed: Odyssey teljesítményéről is - a Valhalla bejelentése után a görög kaland 13 helyezést lépett előre egy hét alatt, ám így is csak a 17. pozíciót sikerült megkaparintania.

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. Grand Theft Auto V
  3. FIFA 20
  4. Call of Duty: Modern Warfare
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Star Wars Jedi: Fallen Order
  7. Luigi's Mansion 3
  8. Red Dead Redemption II
  9. Minecraft (Switch)
  10. New Super Mario Bros. U Deluxe

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...