Bedobta a törölközőt a Darwin Project

Két évvel ezelőtt viszonylag sikeres startot vett a Darwin Project, az ötletes mechanikákkal teleszőtt battle royale azonban mára játékosok nélkül maradt. Így persze fenntarthatatlanná vált a free-to-play modellel ügyeskedő játék.

Két évvel ezelőtt, jóval az Apex Legends és a Call of Duty: Warzone megjelenése előtt kimondottan nagy hírverés mellett indult útnak a Darwin Project. A Scavengers battle royale-ja kisebb létszámra fogta a népszerű játékmódot, azt azonban megspékelte egy halom érdekes túlélőmechanikával és egy kegyetlen valóságshowra emlékeztető körítéssel.

Sajnos a játék idővel egyre csak veszített a népszerűségéből, hiába érkeztek az újabb frissítések, és habár a korábban fizetős konzolos változat is átváltott a könnyű elérést biztosító free-to-play üzleti modellre, így is elkerülhetetlen lett a kihalás. A fejlesztők egy búcsúzó blogposztban elárulták, hogy a Darwin Project mára anyagilag fenntarthatatlanná vált, így kénytelenek beszüntetni a támogatást és fejlesztést. Ennek nyomán tehát nem kap már több frissítést, s habár az online szerverek az év végéig még nem tűnnek el, egészen valószínű, hogy jövőre végleg lehúzza a rolót a játék.

2 komment - szólj hozzá!