Tanulj történelmet az Assassin's Creeddel!

  • Írta: gorien
  • 2020. május 15.
  • Akció
Link másolása
Nem is olyan rég ingyenes hétvégén próbálhattuk ki az Assassin's Creed: Odyssey-t. Ekkora szerencsénk nincs még egyszer, de egy teljes héten át elérhető lesz ingyen az Odyssey és az Origins történelmi felfedezőmódja, a Discovery Tour.

Az Assassin's Creed-sorozat két legutóbbi része, az Origins és az Odyssey nem csak a harcról szól. Mindkettőben helyet kapott a Discovery Tour nevezetű mód, amely virtuális múzeummá változtatja a játékteret: ezt használva bejárhatjuk az ókori csodákat, valamint filozófiáról, történelemről, szokásokról beszélgethetünk a helyiekkel.

A Ubisoftnak hála egy héten át ingyen beszerezhetjük az önállósított Discovery Tourokat, amiket aztán meg is tarthatunk. Annyi a dolgunk, hogy május 15-21. között ellátogatunk a Uplaybe, ahol megtaláljuk az ingyenjátékok között mindkettőt. Amint ez megvan, kezdődhet a felfedezés: a játék körbevezet téged a látnivalókon, megvizsgálhatod az érdekességeket és beszélgetésbe elegyedhetsz Görögország és Egyiptom neves személyiségeivel.

Ha maguk a játékok nem fogtak meg, de a történelmi aspektusuk érdekel, vagy szimplán annyira szereted az ókort, hogy nem hagynál ki egy ilyen virtuális múzeumélményt, akkor itt a lehetőség.

4.
4.
KopyAti
3.
3.
gorien
#1: Nagyjából igen. Konkrét helyszíneken vannak a tourok, amit ha elindítasz, egy többmegállós idegenvezetést kapsz, de magad is kószálhatsz, hogy felfedezz ezt-azt.
2.
2.
quakeskull
Az Originsről tudok nyilatkozni, mert ott végigcsináltam, az Odyssey még kimaradt.
Alapvetően szabadon mozoghatsz a világban egy általad választott karakterrel (~20 karakter van a főszereplő Bayeken kívül még olyanok is, mint Cézár vagy Kleopátra). Van egy rakás témakör, pl. Egyiptom, Piramisok, A mindennapi élet, Alexandria, stb., amin belül 3-10 perces bemutatók vannak. Ezeket a világban ikonok jelzik, ahova gyorsutazni tudsz vagy menün keresztül kiválasztani. Ott egy ikonra sétálva elindul a bemutató, ahol gyakorlatilag, mint egy múzeumban "szobáról szobára" mész, itt is helyszínről helyszínre sétálsz és kommentárt kapsz az adott témakörben, majdnem minden megállónál egy plusz fényképet vagy rajzot is mellékelnek. Meg tudod szemlélni pl. a múmia készítés különböző stádiumait vagy simán az egyiptomiak mindennapjairól mesélnek, van történelmi rész is, geológiai is.
Nekem nagyon bejött, alapból szeretem az ókori egyiptomi kultúrát, az egész olyan, mint egy kicsit interaktív dokumentumfilm. Az angoltudás viszont elengedhetetlen.
1.
1.
KopyAti
Ezt most hogy is kell elképzelni? Kapom küldetésként a megállókat, vagy hogy?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...