Tanulj történelmet az Assassin's Creeddel!

Nem is olyan rég ingyenes hétvégén próbálhattuk ki az Assassin's Creed: Odyssey-t. Ekkora szerencsénk nincs még egyszer, de egy teljes héten át elérhető lesz ingyen az Odyssey és az Origins történelmi felfedezőmódja, a Discovery Tour.
  • Írta: gorien

Kommentek

#5
Nekem ami a legjobban bejött, az az ókori városok történethű megjelenitése. Az Ubi annak idején egy jó csomó történészt is felbérelt, hogy minél hitelesebb legyen a megjelenités.

Amikor az egykori romokra rárajzolják, hogy eredetiben hogyan is nézett ki az a világ a játékban még jobban kijön, mert be is járhatod az utcákat, valós történelmi helyszineket, épületeket, stb. Alexandria pl. gyönyörű volt.
Szóval akit érdekel az ókor, annak nagyon tudom ajánlani.
#4
Stimm, köszi srácok!
#3
#1: Nagyjából igen. Konkrét helyszíneken vannak a tourok, amit ha elindítasz, egy többmegállós idegenvezetést kapsz, de magad is kószálhatsz, hogy felfedezz ezt-azt.
#2
Az Originsről tudok nyilatkozni, mert ott végigcsináltam, az Odyssey még kimaradt.
Alapvetően szabadon mozoghatsz a világban egy általad választott karakterrel (~20 karakter van a főszereplő Bayeken kívül még olyanok is, mint Cézár vagy Kleopátra). Van egy rakás témakör, pl. Egyiptom, Piramisok, A mindennapi élet, Alexandria, stb., amin belül 3-10 perces bemutatók vannak. Ezeket a világban ikonok jelzik, ahova gyorsutazni tudsz vagy menün keresztül kiválasztani. Ott egy ikonra sétálva elindul a bemutató, ahol gyakorlatilag, mint egy múzeumban "szobáról szobára" mész, itt is helyszínről helyszínre sétálsz és kommentárt kapsz az adott témakörben, majdnem minden megállónál egy plusz fényképet vagy rajzot is mellékelnek. Meg tudod szemlélni pl. a múmia készítés különböző stádiumait vagy simán az egyiptomiak mindennapjairól mesélnek, van történelmi rész is, geológiai is.
Nekem nagyon bejött, alapból szeretem az ókori egyiptomi kultúrát, az egész olyan, mint egy kicsit interaktív dokumentumfilm. Az angoltudás viszont elengedhetetlen.
#1
Ezt most hogy is kell elképzelni? Kapom küldetésként a megállókat, vagy hogy?