Változik az Unreal Engine üzleti modellje

Az ötödik generációs Unreal Engine bemutatásával párhuzamosan azt is bejelentette az Epic Games, hogy változik a motor üzleti modellje. Az új felállás jóval egyszerűbb és nagyvonalúbb.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#55
#51: Most 3 kommenten keresztül részletezted, hogy először az Epic a hibás a sok fosért (amit nem ők csináltak), de a Valve-ra haragszol, amiért nem minőségi szűrővel jönnek ki a játékok náluk, mint az Epic-en.

A másik részének meg nincs értelme, mert kibaszol minden egy hónap alatt 10ezernél kevesebb eladást elérő játékot, akkor majd 8700 játékos által játszott játékot kibaszol onnan, hogy ne lehessen patch-elni, fejleszteni? Vagy lehessen, csak ne lehessen eladni? És mi van, ha a következő patch-el jön bele javítás, fix, tartalom és megvennék az emberek? Hát de nem, nem eladó, kivágod onnan a játékot. Úgysem pénzből él senki ezen a bolygón. Fél év múlva meg azt, amit 87000 ember már megvett ffs.
#54
#51: Ma az nem csinál játékot, aki nem akar és/vagy nem ért hozzá egyáltalán (ez pedig inkább a nem akarásból fakadhat). Milyen hülyeség ez, hogy az a baj, hogy lehetősége van ma már mindenkinek játékot készítenie? A gond a Steam üzletpolitikája már ennyi erővel, aki gyakorlatilag minimális kontrol nélkül fossa fel ezeket a store-ba, 100-200 dollárokért cserébe. Ennyi erővel az összes telefongyártó hibás, mert hülyegyerekeknek van lehetősége levideózni amit csinálnak és feltenni a Youtube-ra. És erre azt mondanánk, hogy emiatt van a filmipar a padlón. Vagy a hangszer gyártók ellen tiltakoznánk, mert bárki megvehet szarért-húgyért egy gitárt és vernyákolhat vele az erkélyen. És márpedig csak az készíthessen zenét, aki meg tudja építeni a saját hangszerét.
#53
... és ezért haragszom a Valve-re is, mert azokat a játékokat ami 1 hónap alatt nem érnek el mondjuk 10'000 letöltést azonnal b@sznám ki örökre és fél év után a 100'000 alattiakat szintén!!!
#52
#51: Kiegészítésként annyit hozzátennék, hogy az olyan indie fejlesztővel nincs bajom, aki a játék bevételeiből ki bír fizetni milliós licence díjat, mert az része az üzleti modellnek és feltételezi a játék sikerességét.
#51
Pedig elsősorban az epic tehet róla, hogy így felhígult és egy rakás fosra emlékeztet ma a játékipar. Egy csomó tehetségtelen szar amatőrtől megkíméltek volna mindenkit, ha nem osszák boldog-boldogtalannak "ingyen" az enginejük. Régen legalább volt egy minőségi szűrő, egy korlát amit meg kellett ugorni, hogy csak az csinált játékot aki technikailag fel volt rá készülve, hogy megírjon egy épp-kéz-láb motort. Ma minden tehetségtelen hülye fossa a szarabbnál szarabb szemetet. Köszi epic... szétbasztátok a játékipart ! :((( Ugyanez igaz az unity-re is. Konkrétan közröhej tárgya az egész android piac... Belefulladunk a szemétbe...
#48
Komolyan mondom, elmebetegek vagytok mind...
#47
#26: Senki nem dzidott mindent ami epic, egyedül az EGS-t értelmes ember számára érthető okokból csak ez a húgyagyú képtelen felfogni és trollkodik vele, egyébként meg egyre inkább úgy sejtem hogy telibe találtam amit lentebb írtam. Totálisan jellegzetes amit tol, ha visszanézel régi topikokat.
#46
#25: Semmi ilyen nem volt a te kreténséged indította az egészet, az EGS iránti ellenszenvet meg ne mosd ezzel össze.
#45
#44: Az Epic még csak-csak az akar lenni idővel, de egy Origin, Uplay, battle.net vagy Bethesda.net, stb. nem biztos, hogy ezzel a céllal jött létre.

Az, hogy mindegyik fapados, az kétségtelen és vitán felüli, bár az alapvető funkcióikat ellátják, de a megszokott QoL funkciók hiányoznak nagyon.

De, majd a Galaxy 2.0 megoldja (azt is). :)
#44
#37: Nem az a lényeg hol kapsz ingyen játékokat, hanem hogy milyen a platform amit használsz. A Steam majdnem húsz éve építi ki magát, elképesztõ sokoldalú és felhasználóbarát és mit raknak elé konkurenciának? Egy platformot amiben annyi lehetõség van hogy vegyél játékokat, le tudd játszani õket meg esetleg vegyél fel barátokat akikkel chatelhetsz. Amikor ezekre a launcherekre mint az Origin meg Epic ránéz az ember nem is érti hogy mi célt szolgálnak, annyira semmitmondóak. Amikor itt kommentwket olvasok értesülök róla hogy ezek a Steam ellenfelei hivatotrak lenni. Lol
#43
#20: Kawadát még úgy ahogy képes vagyok megérteni, de Ultimatet csípni? Wtf man
#42
#39: Barátom... Amit én itt ennél a cikknél megengedtem magamnak, neked az a profil leírásod magadról... :)
#41
#40: Az első, mert a másodiknak nem merek beszólni :D.
#40
#37: Most figyelj. Szerinted ki a nagyobb király... Ez mezei strici, akinek van 2 kurvája vagy az, aki 14 szinttel feljebb van, olyan pozícióban van, hogy még a törvénykezésbe is beleszólása van és olyan törvényeket alkot, hogy a saját országából akár több ezer fehérnép Csehországba, Olaszországba és Hollandiába juttatását teszi lehetővé és közvetve 3000 stricitől kapja a dellát, miközben személyesen teszteli a 18 év alattiakat, mielőtt kiviszik őket? Na ugye...
#39
#36: Ennél az engine hírnél se volt amit te beképzelsz.. Direkt bedobtátok az epic store fikára a bombát és jött át ide pl ultimate is és folytattátok egymás basztatását a másik topikból...

#34: Nem mond ellent mert a valve nem kúrja szét a pc piacot a lefizetgetéssel. Ilyen úgyse lesz soha ,de elgondolkodni jó rajta ha a valve 1 db nagy cégnél meglépné azt hogy miután lejért az epic bérencsége azt mondaná a nagy cégnek igen mellőztél minket el lehet takarodni *nyátokba..nos ezek után megnézném a többi céget továbbra is pucsitanának-e ez epicnek...
#38
#33: Azért mert ő se tudja, hogy igazából mi a baja. Olyan, mint amikor a 4 éves fiam már kurvára fáradt, és mivel az idegrendszere még fejletlen és nem tudják a gyerekek még ebben a korban rendesen kezelni az érzéseiket, ez úgy fog belőle kijönni, hogy a kései ebédnél hisztizik és toporzékol, hogy nem szereti a rizset, miközben amúgy az a kedvence... Igazából nem a rizzsel van baja...
#37
#34: Szóval, az aki saját kárára ingyen osztogat játékokat, és 1 évre megvesz pár jogot az szemétláda.Aki szarik a játékosokra, mert bármit megtehet az pedig a király.Nem mond ez picit ellent a filozófiádnak?
#36
#30: Attól még, hogy te addig a vesszőig tudtad feldolgozni a többszörösen összetett mondatot, az a mondat még tart tovább. És továbbra sem értem, hogy ebben hol van állítva az, hogy szerintem te azt gondolod, hogy az engine szar? Mert ugye az alaptézis ez volt.

Egyébként bármelyik Epic store-os játék alá első 5-ben kommentelsz arról, hogy "mindegy, mert epic fos", persze értem, az szigorúan a játékot érintő valódi, összetett kritika. :)