Szabadon modolható a Half-Life: Alyx

Egész biztos, hogy nem itt tartana ma a Valve a modderek nélkül, így a vállalat most ismét visszaad a közösségnek. Elérhetővé vált az a VR-os fejlesztői eszköztár, amivel teljesen zöld utat kapnak a Half-Life: Alyx modjai.

A Valve egy friss blogposztban bejelentette: elindul a Half-Life: Alyx Workshop, ezzel együtt pedig elérhetővé válik számos olyan eszköz, amely lehetővé teszi a nagy sikerű VR-játék moddolását. A játékvilág legkreatívabb közössége tehát szabad utat kap ahhoz, hogy őrületes új tartalmakat készítsenek a virtuális térben, legyen szó új Half-Life: Alyx-pályákról vagy akár teljesen egyéni alkotásokról.

A szabadon letölthető csomag tartalmazza a Hammer, Material Editor, ModelDox, AnimGraph, Particle Editor, Subrect Editor és Source Filmmaker eszközöket, így nem csupán pályákat, de többek közt új modelleket, anyagtípusokat, részecskeeffekteket, animációkat és átvezetőket is készíthetünk álmaink projektjéhez. A betanulást néhány mintapálya segíti majd, melyek segítségével könnyebben megérthetjük, hogy a Valve hogyan alkalmazta az eszköztár bizonyos elemeit.

6 komment - szólj hozzá!