Nézz bele a Mafia II: Definitive Edition első perceibe!

Az ígéretek szerint ma este leplezik le a Mafia: Trilogyt, ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, idő előtt szivárognak ki belőle a látnivalók. Most a második játék újrakevert kiadásának az első pár percét leshetjük meg.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#42
Aki korábban már megvette a MAFIA 2-3-at, azoknak PC-re ingyenes ezek a felújított változatok, szóval nem értem miről brekegnek eggyesek itt a komment szekcióban! XD :D
#41
#39: Első szabály: Mindig, minden részt sorba játssz mert az apró utalások az előző részből nagyon fel tudják dobni a játékot. Pl találkozni egy mellékszereplővel vagy megtudni mi lett vele.
Második: Soha ne játssz egy sorozatból egymás után két résszel. Bármennyire is jó valami, nagy esély van hogy becsömölsz tőle, főleg ha tömény is. :D
#40
#39: Hát, ha így naivan nekiáll az ember, hogy kezdésnek csak megy előre benne, akkor sokkal, de sokkal emberbarátabb a 2, mint az 1. Hogy nem olyan rotty az autóvezetés, mint az előző részben az biztos, de valahogy úgy adja magát, hogy azt a célt, amit betölteni kíván (odamenni), azt jól betölti. Tehát "szarnak se szar". Nekem tetszett benne, hogy nem vonja el semmi a figyelmem a haladásról és valahogy a pacing, a bemutatásra került dolgok és az idő múlása az évszakokkal nekem egy érdekes hasonló játékká állt össze. Először putriban laksz, utána már kacsalábon forgó palotában, utána meg... meglátod. Szerintem meg lehet ezt nézni, de nem érdemes brutál, mai értelemben vett open world + keresgélős élményt várni. Olyan, hogy van egy eleje, meg van egy vége és nekem karcolt egy vonalat az agyamba, ahogy a vége lement. Másnak is. De jól lehetett benne lőni, jól lehetett menni, ruhákkal meg kocsikkal szarakodni, de ezen a ponton kirugták az ajtón a játékot és ennyi ment bele megjelenésig.
#39
#38: Felb*szott rendesen az autóverseny, de nem az volt az oka, hogy letettem a játékot, egyszerűen csak eluntam.

De volt más is amit csak sok-sok évvel később pótoltam, pl. én az Elder Scrolls vonalat erősítettem az Oblivion kivesézésvel, viszont utána a Fallout 3 alapjaiban annyira hasonlított az Oblivionhöz, hogy az is untam mint a retket. Meg is érte várni vele egy picit, mert másképp állok hozzá a sorozathoz.

Na valami ilyen visszamenőleges paradigmaváltás várok a Mafia 2. részetől is, ha belevetném most magam.
#38
#37: Jaj, az autóversenyben van egy rövidebb út. Amúgy, ha így nézed, akkor a 2 is lineáris és hiába az ow, csak azért van, hogy abban menjünk a-ból b-be autóval. Pl nem tudsz felszállni egy villamosra, vagy úgy ténykedni, mint a GTA 3-ban. Mehetsz össze-vissza, de nem találsz ezer ismétlődő tevékenységes ikonokat. Mai szemmel biztos fura, de pl a Mafia 2 nem az a farmolós ow játék, mint ma vannak és ezért bejöhet valakinek.
#37
Nem tudom, kénytelen vagyok azt a flame-t szítani akaratlanul, hogy nekem bizony a Mafia egyáltalán nem jött be szemben mondjuk a GTA 3-mal. Míg utóbbi toltam rendesen, az előzőt az autóverseny után abbahagytam és vagy 3-4 évvel ezelőtt voltam hajlandó befejezni és még most se értem, mire ment ez a nagy áradozás.

Az szerintem pl nem igaz, hogy a Mafia egy nagy, színes, gazdag nyílt világgal rendelkezik, mert rendeben végigmegyünk mindenütt amíg felküzdjük magunkat a létre legaljáról, de ezen kívül majdhogynem semmiért sem érdemes bejárni a területeket. Az egész nyílt világ is csak azért van, hogy a lineárisan bedobált küldetések során egy nagyobb területen juss el a küldetéspontokig, hisz maga a küldetéssorozat lineáris, hiába kanyarodsz akármerre.

A sztori persze fordulatos, de csak a gengszersztorik szintjén, amik nehezen hoznak lázba. A Keresztapa sem érdekelt soha.

Ennek ellenére viszont ez egy jó alkalom, hogy belelessek a 2. részbe, hátha ez valamivel érdekesebb lesz akármit illetően az elődhöz képest.
#36
#29: Nem én mondom hanem a józan ész.. És nem olyan biztos, hogy olyan Mafia 1et kapunk mimt szeretnénk. Pl az autóversenyes küldi eleve full low lesz az új engine miatt..

"A Mafia: Definitive Edition egy teljes körű remake lesz, amely alatt egy teljesen új motor duruzsol. Ennek köszönhetően 4K/HDR-minőségű látvánnyal és átvezetőkkel, vadonatúj sztoritartalmakkal és játékmenetet érintő újításokkal találkozhatunk majd, mint egy nagyobb Lost Heaven, a vezethető motorkerékpárok a gyűjthető tárgyak és ehhez hasonlók. A gameplay-t állítólag igyekeztek úgy felfrissíteni, hogy egyaránt szórakoztassa a szériával újonnan ismerkedőket és a veterán játékosokat is.
Az ígéretek szerint a június 6-án megrendezésre kerülő online PC Gaming Show-n többet is láthatunk majd az újjászületett játékból, aki pedig előrendeli a megjelenés előtt, az megkapja a The Chicago Outfit csomagot olyan kozmetikai tárgyakkal, mint a Smith V12 limuzin, a Gold Semi-Automatic pisztoly skin vagy az alább látható The Don felszerelés."
#33
#31: A legjobb, ha a harmadikkal kezdi, majd halad visszafelé, úgy fokozódik az élmény. :)
#32
#31: ffs ddos shit
#31
#15: Én azok között a (nem is annyira) kevesek között vagyok, akik szerint király játék a Mafia II. Persze az első a nagy gurítás (#aztvárommárezerrel), de nekem a 2 is tetszett mind játékmenetben, mind grafikában anno és szerintem a sztori is jó. Ha egész eddig nem spoilerezted el a játékot, szerintem nyugodtan nekiállhatsz.

De amúgy a 3 tényleg fos, azt nem csak úgy divatból mondják.
#30
#15: Én azok között a (nem is annyira) kevesek között vagyok, akik szerint király játék a Mafia II. Persze az első a nagy gurítás (#aztvárommárezerrel), de nekem a 2 is tetszett mind játékmenetben, mind grafikában anno és szerintem a sztori is jó. Ha egész eddig nem spoilerezted el a játékot, szerintem nyugodtan nekiállhatsz.

De amúgy a 3 tényleg fos, azt nem csak úgy divatból mondják.
#29
#28: Ezt állítod te, én meg azt, hogy meglátjuk.
#28
#27: Első rész remake azaz "egy full új game" .Emiatt nem fog járni az első rész tulajainak.
#27
#25: Szóval csak nyugi, akinek megvan az 1-2-3 bármelyike, megkapja a hozzá kapcsolódó def. kiadást. Az első rész esetében majd aug végén, nyilván.

https://i.imgur.com/1SoFtiE.jpg
#26
#23: Ha ennyit kérnek az első részért, akkor tuti megcsinálják fullra a látványt és tényleg valós képek voltak, amik napvilágot láttak.
#25
#5: Ingyen megkapod. Nálam megjelent, mind a Mafia III. és mind a Mafia II. def. edition ott figyel a steam könyvtáramban (a 3. rész esetében lecserélte a III-ast, a 2. résznél az eredeti "classic" lett és megkaptam mellé külön a II. def. kiadást).

A 2. esetében kellett egy óra a permier után, mire megjelent.
#24
#19: 5-6 évet vársz a magyarításra, mikor fél év alatt meg lehet tanulni simán angolul? :D