Visszatérít az Epic, ha leárazás előtt vásároltál be

Biztosan beleszaladtatok már néhányan abba, hogy közvetlenül azelőtt vásároltatok meg egy játékot, mielőtt azt leakciózták volna. Az Epic Games Store-nak már van megoldása az ilyen esetekre.

A Steam és a többi online áruház akciósorozataival párhuzamosan a játékosok kénytelenek voltak beletörődni, hogy nincs igazán jó időpont egy vásárlásra: hiába vesznek most meg valamit, simán lehet, hogy napokkal később a töredékéért is bezsákolhatták volna egy jó kis leárazás keretei között.

Kellemetlen érzés ez ugyanakkor, és úgy tűnik, tudják ezt az Epic Games Store-nál is: a jelek szerint az üzlet a jövőben visszatéríti a vásárlók pénzének egy részét, amennyiben olyan játékot vesznek meg, amelyet napokkal később leakcióztak. A játékosok értelemszerűen a különbözetet kapják vissza, és látszólag ezért nem is kell tenniük semmit, az üzlet automatikusan rendezi a dolgot.

Azért csak "látszólag", mert az Epic hivatalosan még nem mondott minderről semmit, Joshua Boggs, a Studio MayDay direktora számolt be a Twitteren arról, hogy milyen kellemes meglepetés érte. Ennek megfelelően nem tudjuk, hogy hány nap telhet el a vásárlás és a leárazás között, és azt sem, hogy az Epic átvállalta-e ezt a különbözetet az érintett fejlesztőktől és kiadóktól: elvégre ők teljesen jogosan értékesítették magasabb áron a játékukat.

Újabb funkciókkal erősít az Epic Games Store

Ezzel párhuzamosan újabb funkciókkal állt elő az Epic Games Store. A legfontosabb talán, hogy a pénzvisszatérítés (függetlenül a fentiektől) lényegében önkiszolgálóvá vált az üzletben: innentől nem kell körülményes igénylésekhez folyamodnunk, ha vissza szeretnénk kapni a pénzünket, elég a játék adatlapján megkeresni a megfelelő gombot, és elindítani a folyamatot.

Fontos, hogy ez a lehetőség csak azoknál a címeknél érhető majd el, amelyeknél valóban jogosultak vagyunk a visszatérítésre, vagyis az adott játékot legfeljebb két hete vásároltuk meg, és nem játszottunk vele két óránál többet. Amennyiben bármilyen módon megszegtük a program felhasználói feltételeit, nem kérhetjük vissza a pénzünket.

Az Epic ezenkívül megállapodott néhány viszonteladóval a kulcsmentes vásárlás lehetőségéről, így a Fanatical, a Green Man Gaming és a Genba Digital oldalain is bedrótozhatjuk a fiókunkat. Amennyiben így teszünk, nem kell kulcsokat másolgatnunk a vásárlás után, az áhított cím automatikusan bekerül majd a könyvtárunkba.

A harmadik fontosabb funkció, hogy ezentúl szabályozhatjuk, hogy az Epic Games Store-os letöltéseink milyen sávszélesség mellett fussanak.

Az újdonságok sorának még nincs vége természetesen, bőven akad még az üzlet roadmapjén olyan funkció, amely lefejlesztésre vár. Hamarosan elkészül a Mod Marketplace, amely lényegében a Steam Workshop helyi megfelelője lesz, és az achievementrendszer is élesítésre kerülhet a közeljövőben.

22 komment - szólj hozzá!