A Tencent segítségével készül el a System Shock 3

Egy beszédes domainfoglalás után már lehetett sejteni, mostanra pedig hivatalossá vált, hogy a kínai Tencent közreműködésével készülhet el a System Shock várva-várt harmadik része.

Masszív négy sor hosszú az a közlemény, amely arról számol be, hogy a Tencent is beszáll a System Shock 3 fejlesztésébe, de így is tele van pontatlansággal: "Örömmel jelentjük be, hogy a Tencent viszi tovább a System Shock-franchise-t. Kisebb független csapatként nagy kihívás volt számunkra egymagunk vinni a projektet. Hisszük, hogy a Tencent képességei és szakértelme új magasságokba tolják a sorozatot."

Így szól a rövid bejelentés, amely megválaszolja végre, hogy mi történik a régóta várt System Shock 3 háza táján. Két probléma van vele mindössze: a Nightdive Studios igyekezett hamar leszögezni, hogy a sorozat jogai továbbra is náluk vannak, a Tencent mindössze azokat a licenceket kapta meg a játékot fejlesztő Otherside Entertainmenttől, amelyek feljogosítják őt, hogy folytatást készítsen hozzá. Emellett az sem derül ki egyértelműen, hogy az Otherside közreműködik-e ezután valamilyen módon a projektnél.

A System Shock 3 fejlesztése akkor ütközött nehézségekbe, mikor az eredeti kiadó, a Starbreeze anyagi okokból úgy döntött, hogy visszaadja a játék jogait az Otherside-nak. Pár hónappal ezelőtt már arról lehetett hallani, hogy a játékot fejlesztő csapatot szélnek eresztették, megnyugtató volt viszont, hogy nemrég maguk a készítők próbálták megnyugtatni a rajongókat, és jelezték, még mindig rajta vannak a projekten

A Tencent érkezését vetítette előre, hogy a kínaiak vették át a systemshock3.com (és a systemshock4.com) domainjét is.

15 komment - szólj hozzá!