G2A: lopott kulcsokat értékesítettek nálunk

  • Írta: gorien
  • 2020. május 22.
  • Hír
Link másolása
A G2A és a játékfejlesztők viszonya nem épp felhőtlen. A digitális piacteret többször gyanúsították már azzal, hogy lopott játékkulcsok cserélnek ott gazdát, a fenntartó azonban ezt tagadta. Mostanáig, ugyanis a saját vizsgálatuk is erre jutott.

A G2A-nál tavaly telt be a pohár. Miután Mike Rose a No More Robotstól egyenesen azzal állt elő, hogy a játékosok inkább kalózkodjanak, mintsem a G2A-n vásároljanak, a digitális piactér üzemeltetői kikérték maguknak a gyanúsítgatást. Hogy bizonyítsák az igazukat, ajánlatot tettek a fejlesztőknek: ha bebizonyosodik, hogy lopott játékkulcsokat adnak-vesznek a G2A felületén, akkor az esett kár tízszeresét térítik vissza.

Ez a manőver 40 ezer dollárjába fájt a G2A-nak. A csapat blogbejegyzésben jelezte, hogy egyetlen fejlesztő szólt nekik, a Wube Software, aki szerint 321 Factorio-kulcsot illegálisan értékesítettek online. A G2A belső vizsgálata (bár korábban azt ígérték, hogy a vizsgálatot külsős végzi) arra jutott, hogy a Wube Software-nek igaza van, de a közreadott kódlistából csak 198 fordult meg a G2A-n.

Az üzemeltetők állják a szavukat, a megkárosított fejlesztőnek a kulcsok árának tízszeresét adják vissza azért a 198 lopott kulcsért. A G2A a közleményben kiemeli, az ajánlatukat azért is tették meg, hogy jelezzék: a lopott kulcsok adás-vétele az ipar minden résztvevőjének fáj, hiszen végeredményben ők maguk is visszatérítésre kötelesek.

Az Eurogamernek küldött nyilatkozatban még azt teszik hozzá, hogy szükség volt az őket ért tavalyi kritikákra, mert így végre felnyílt a szemük, hogy a piactér felhasználóinak kis része visszaél a G2A szolgáltatásaival. Ezért is alkalmaznak mesterséges intelligencia hajtotta csalásellenes eszközöket.

16.
16.
Gerzson95
Enebaról mi a véleményetek?
14.
14.
crytek
Ha kulcsbolt csakis a cd keys
Fogalmam sincs ők honnan szerzik be az olcsó kulcsokat,de jó akciók vannak néha. Egyszer ütköztem bele náluk egy "félrevezetésbe" amikor megvettem a Forza Horizon 3-at.Arra azt írták global cd key. Hát nem volt az mobilon az xbox appba elkezdtem beírogatni random régiókba a cd keyt de szerencsére a angol után US elfogadta a kulcsot.
13.
13.
PiszkosFred
#8: Pár éve ezressével függesztettek fel ESO accountokat, mert a G2A-n vett egyes kulcsokról kiderült, azokat a hirdető/eladó lopott fizetőeszközzel (lopott CC/PP adatokkal) szerezte be, így aztán amikor ez kiderült, akkor borult a dominó és szegény egyszeri játékos - akinek minderről nyilván fogalma sem volt - csak pislogott, hogy hopp, meg kell venni újra.

Valószínűleg - mint minden piacon -, a lopott szajré a teljes kínálat csak elenyésző kis része a nagynak, de aki pont ilyet vesz (tudta nélkül vagy tudatosan, mindegy), az rágja utána a kefét, ha kiderül és tiltják/elveszik/lefoglalják/stb. a megvett árut.
12.
12.
hedzsooo
#10: Persze, vedd csak onnan mind. :-)))
11.
11.
hedzsooo
#7: ...Ez csak akko lesz számodra probléma esettleg, ha pl. 1 nagyobb kiadótól van az 50 játékodból mondjuk 20. Pl. a Ubisoftól és gondolnak egyet, hogy akkor csekkoljuk is honnan vannak ezeknek a usereknek a játékaik egészen pontosan... Aztán egyszerre törlik a könyvtáradból majd mind a 20 játékot.

Na, arra lehet akkor mondani hogy NAGYON BELENYÚLTÁL! XD :D
9.
9.
Sokat vásároltam tőlük, volt hogy nem ment át a fizetés.+5k-t kaptam tőlük :D.Semmi bajom eddig a G2A-val.
8.
8.
adamsfamily
Ezt eddig is lehetett tudni.Tavaly rengeteg embert bannoltak xbox live-ról a tőlük vásárolt kulcsok miatt.
7.
7.
csete1
Én kb 50 játékot vettem már G2A-n és soha nem volt vele problémám. Nagyon belenyúltatok :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...