Kiszivárgott az Xbox Classic forráskódja

Örülhetnek az emulátorkészítők, nemrégiben ugyanis kiszivárgott online az eredeti Xbox játékkonzol forráskódja, ezzel együtt pedig a módosított Windows 2000 rendszermagja is.
  • Írta: szlav

Kommentek

#32
#22: “csak programokat , játékokat nem igazán írnak a másikra”

És ez az OS készítőjének a hibája ? Ezért kell “brutálisan” büntetni ?
#31
Törölt felhasználó
#26: Nem vagyok egy agresszív gyerek , és itt az oldalon is nagyon ritkán tudnak kihozni a sodromból.Most sikerült.... .Mindenkitől elnézést, hogy olvasnia kellett.
#30
#29: Nem volt mindig hulladék. Még a régi, fekete weboldal idejében, amikor szerveződtek a GK találkozók meg ment a GK rádió sok jófej ember megfordult itt. Ebből a közösségből szinte nem maradt semmi, de cserébe mindenki nagyon okos és mindenhez (is) ért.
#29
Törölt felhasználó
#26: A GK "forum" amugy mindig is ilyen hulladek volt, miert lepodsz meg?
#26
#21: Egy súly csoport?? Külön??

Hova süllyedt a GK
#24
#20: "Másnak is megvan a lehetősége csinálni hasonlót és sikerre vinni."

Ez az, hogy a jelenlegi piacszabályozás pontosan ezt nehezíti a lehetetlenségig.

"Érdekes, az Epic store kapcsán pont azért megy a hiszti, hogy miért nem csak Steam van, hogy mer más is hasonlóval próbálkozni."

A magam részéről nekem az a bajom az Epic store-ral, hogy egyáltalán nem bízom a cég adatkezelési gyakorlataiban, illetve hogy nem tetszik, hogy felvásárolják bizonyos játékok exkluzivitását a platformjukhoz, ezzel nem megnyerik a fogyasztókat, hanem bezsarolják. Ahhoz, ahogy például a GoG és a Steam versenyez egymással, teljesen máshogy állok. Ők a szolgáltatásaik minőségével akarják magukhoz csalogatni a felhasználókat. Az a jó példa.
#22
Törölt felhasználó
#20: A microsoft kitalált valamit. OK.SEmmi gond vele, de ha egyed uralkodó a piacin azzal már van. Pláne ha van jobb nála, csak programokat , játékokat nem igazán írnak a másikra, így sima monopol helyzet alakul ki.Amit igen büntetni kell.Nem fillérekkel, brutálisan kéne a microsoftot büntetni..
#21
Törölt felhasználó
#11: Szerinted olyan emberek mint te megérdemlik a magyar beszédet?Nem hiszem.Nem tudom hányszor kell leírnom az oldalon vegyetek már vissza magatokból, aztán beszélgetünk.Nem vagyunk való életben egy súly csoport.... .Száj karatézni meg felesleges.Elég ha a Last of Us alkotói csinálják.
#20
#9: "Az már nem az, ha monopol helyzetet alakít ki."

Azért az fura hogy azért hogy valaki jókor volt jó helyen,csinált / kitalált valamit és esetleg még szerencséje is volt, akkor büntessék ? Másnak is megvan a lehetősége csinálni hasonlót és sikerre vinni. Érdekes, az Epic store kapcsán pont azért megy a hiszti, hogy miért nem csak Steam van, hogy mer más is hasonlóval próbálkozni. Amúgy értem én hogy sokszor nem szimpi dolog ez, de másrészről meg annak aki valami olyat csinál amit aztán marha sokan használni kezdenek , akkor az az ő hibája , és közkincsé kéne tennie ? Ha Te kitalálsz / csinálsz holnap valami fasza dolgot, és valahogy elterjed, akkor mit csinálnál ? Közkincsé tennéd , mert persze Te olyan jófej vagy ( és persze egy valag pénzed is benne lenne mire kifejleszted , tegyük hozzá )
#19
#15: "Egy szaros fogyasztoi termek ami mar 0 erteket kepvisel"

És még te írod másnak hogy hülye ? Nem az a lényeg hogy meddig lehet vele pénzt keresni. Ha már nem veszik valaki könyvét , akkor le kéne mondania a jogairól ? Egy szoftver ugyanúgy szellemi termék. Az hogy nem műalkotás, az teljesen más kérdés. Azzal egyetértek hogy felül kéne vizsgálni mi az amit le lehet védetni, mert ott vannak agymenések, de egy forráskód az igenis szellemi termék.
#18
#17: "mint az avatarodon levo buzi faszkalap."
irigykedj csak, komcsi

"Tartom az elozo kommentem"
Csak azért mert a te munkád azonnal 0 értéket képvisel ahogy kiadod a kezed közül, nem hogy 5-10 év múlva, ne akard eldönteni ki mikor adja ingyenesen közre amin dolgozott.
#14
Nem kárörömből, vagy ingyenesség szempontjából, de örülök ennek az eseménynek. Most pedig remélem lesz is egy teljesen accurate emulátor, amin jól megy minden játék. Engem pl nem érint, de sokakat talán igen és annál nagyszerűbb dolgot nem tudok elképzelni, hogy egy adott generációs konzol és a teljes játékállománya fennmarad az interneten és holnap, vagy akár 25 év múlva is elő tudod venni azt a jó játékot, amit szeretsz.

Előbb-utóbb minden konzolhoz lesz emulátor és ahogy eljött az idő, hogy a NES-SNES, Sega Megadrive "gépek" és a teljes játékállományuk egy kattintással hozzáférhetők ma már, és egy kis pendrive-on elférnek, el fog jönni mindegyiknek az ideje. Ez szerintem király dolog, hogy megmarad és fennmarad eredetiben minden játék. Ma pl Silent Hill 1-et, vagy csak PS1-esen, vagy csak emulátorral lehet félni és ez a két lehetőség van csak. Vagy a Snake Eater lemezem is vagy csak PS2-vel, vagy csak emulátorral tud pörögni, de mivel az emulátor maga egy HD remaster *minden* játékból, ezért azzal tolom.

Maga az Xbox, mint konzol azért nem egy nagy gurítás volt a PS2 mellett, de magában nem volt szar gép. Olyan játékok voltak rá, mint Forza 1, Fable, Brothers in Arms, Kotor, Halo, stb stb stb.

Miután ez lemegy, pedig jöhetne az Xbox 360 kódja is Phil plíz. Csak úgymond smart delivery+visszkomp módnak PC-re.