Beperelte a Manchester United a Segát

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 24.
  • Hír
Link másolása
Bíróság elé viszi a Segát a Manchester United a Football Manager miatt, miután az csak a csapat nevét használta fel, a címerét már nem licencelte. A készítők szerint ezzel a korábbi években még semmi probléma nem volt.

A The Guardian számolt be róla, hogy a Manchester United beperelte a Segát és a tulajdonában lévő Sports Interactive-ot a Football Manager miatt, mert bár a készítők szerepeltetik a csapatot a játékban, a hivatalos címert már nem licencelték, hanem egy egyszerű piros-fehér csíkos logóval helyettesítették azt.

Márpedig ez annyira nem kóser a Manchester United szerint, ügyvédnyelven szólva "megfosztja a regisztrált jogtulajdonost attól a jogától, hogy a csapatcímerét licencelhesse". A Manchester Unitedé a világ egyik legértékesebb és legismertebb márkája, a klubnak rengeteg bevétele származik licencelésből, az viszont, hogy a Football Manager készítői csak a nevét használják, a címerét nem, egy trükk arra, hogy ne kelljen fizetniük. A perben a Manchester United illetékesei azt is sérelmezik, hogy a modtámogatással a logókat a játékosok maguk is pótolhatják, ezek használatára pedig buzdítják is őket az alkotók.

A Sega és a Sports Interactive egyelőre azzal védekezik, hogy az említett "trükk" teljesen jogszerű, ráadásul már hosszú évek, a Championship Manager elnevezésű epizódok óta ehhez folyamodnak: a készítők szerint azzal nincsen semmi baj, hogy kizárólag a labdarúgás kontextusában hivatkoznak a klubra, és használják a csapat nevét. Megjegyzik, a Manchester United pere egy kísérlet arra, hogy beavatkozzanak a videojátékpiacon zajló versenybe, és megakadályozzák, hogy aki nem licencelte egy csapat logóját, az ne is említhesse meg azt.

Hozzáteszik, a korábbi években több alkalommal is küldtek tiszteletpéldányokat a Manchester United vezetőinek, és azok sosem panaszkodtak a fentiekre, sőt az elemzőik és tehetségkutatóik még arra is megkérték a készítőket, hogy a felhasználhassák az adatbázisaikat kutatási célokból. Azt is leszögezték, hogy a játékban egyértelműen felhívják arra a figyelmet, hogy nem licencelték a csapat címerét.

A slusszpoén az, hogy a Manchester United edzője, Ole Gunnar Solskjær is nagy rajongója a sorozatnak. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

55.
55.
Obi Wan Kenobi
#53: Örülök, hogy te ilyen vagy, bárcsak több ilyen vendégem lett volna! Szerintem pedig nem mondtam, hogy minden a magyarok hibája lenne, nem tudom hogy jött le neked. Mondjuk az Ultra fesztivál után majdnem felmondtak :D az borzalmas volt.
54.
54.
#52: Hát persze, minden a Magyarok hibája..... .Nem lehet veled van a probléma?
53.
53.
Guba32
#52: Én ha kimegyek,de itthon is ha wellnessezni megyünk soha,de soha nem problémázom,még ha jogos lenne sem,mert kerülöm a vitát,a negatív energiát,utálnék szóvátenni bármit,elfogadó vagyok.Amúgy is szőnyeg alá söprőnek neveznek,mert hiszek benne,hogy a legtöbb "probléma" az életben nem is probléma.Akkor én most ilyen különleges magyarnak érzem magam.:)
52.
52.
Obi Wan Kenobi
#51: A magyarokról alkotott véleményem, ami tapasztalaton alapul viszont tartom.
51.
51.
Obi Wan Kenobi
#50: Mint mondtam, a második pont gyakorlatilag független a futballdrukkerektől. Amit mondtál a népekről valószínűleg igaz, bár én egy külföldi cég saját kempingjében dolgoztam, nem csak vendéglátóztam.
50.
50.
Guba32
#49: A 2. pont a futballhuligánok minden nációjára vonatkozhat,a világ bármely pontján előfordulhat.
20 éve vendéglátózom nem hiszem,hogy te sokat tudnál segíteni.De én is elmondhatom neked tapasztalatból,hogy nekem Pesten meg a német,amerikai,és leginkább az angol turistákkal volt probléma,a magyar megértette,hogy probléma lesz,ha nem viselkedik szépen.Az angol nem akarta.Nyilván itt azért italozó vendégekről van szó.A skandináv bármennyit ivott mindig jól viselkedett.
49.
49.
Obi Wan Kenobi
#48: Esetleg mielőtt leírsz valami ilyet, olvasd el és értelmezd mit írtam. Egy szóval se volt szó arról, hogy magyar találmány lenne foci miatt verekedni és késelni. De segítek, lebontom pontokba:

1. pont: Marhaság egy sport miatt késelni és verekedni. Sajnos ennek a felfogásához ész is kell, ami úgy látszik soksok focidrukkernek hiányzik.

2. pont: A magyar ember szokása, hogy elbassza a saját élményét, mindenbe beleköt, nem tud ignorálni. Tapasztalatból mondom.

Remélem tudtam segíteni.
48.
48.
Guba32
A nagy fociszakértőknek felhívnám a figyelmét,hogy a futball huliganizmus nem magyar találmány,és nem magyarok miatt haltak meg Brüsszelben a Heyselben 39-en,Hillsboroughban sem 96-an stb.,nem a magyarok szokták halálra késelni egymást egy-egy meccsen.1-2 pofon elcsattan az oviban,suliban,kocsmában is,nah hát megeshet ez néha a futball pálya környékén is...
47.
47.
Obi Wan Kenobi
#46: A magyarok alatt a vendégeket értem. Németekkel is foglalkoztam és osztrákokkal, ők sokkal inkább a nyugodtabb réteg voltak, az angolokat nagyon nem bírtuk, de a magyar vendégek voltak a legrosszabbak.
42.
42.
Obi Wan Kenobi
#32: Mert ugye sokkal intelligensebb egyszerűen beléjük kötni, mint nem egyszerűen felfogni hogy teljesen értelmetlen. Látod ez a baj a magyar néppel (10 év turisztikai tapasztalat), beleköpnek a saját élményükbe miközben teljesen semmi dolgokon idegeskednek.
Nem lett volna sokkal jobb nem kötekedni csak simán meginni azt a kurva sort es leszarni?
38.
38.
Marcus88
#37: Még annyival kiegészíteném,ha a Unitednél pénzügyi gondok vannak akkor,a többi csapatnál főleg annak kell lenni,vagy már csőd!De erről szó nincs sehol,főleg az első osztályú bajnokságoknál.
37.
37.
Marcus88
#36: The guardian a magyar Blikk kb...
Én 20 éve vagyok United drukker a csapatot napi szinte követem,ez idő alatt mindig is adósságot görgettek maguk előtt ami 200-450 millió közöttre tehető.Valamikor csökken valamikor meg nő,de ezen számok közt ingáznak állandóan!Ahogy a többi nagy bajnokságok sztár csapatainak is vannak adósságai.
Az,hogy nincs pénz,az egyáltalán nem igaz.A 18/19 szezonban rekord bevételük volt 627 millió fontos,csak a Real 667 és Barcelona előzte meg őket 740 ez évre is 500 felett tippelnek,még a vírushelyzet miatt is.
Ha nem lenne pénz nem tudnának minden évben 100-150 milliókat költeni játékosokra.Ahogy a mostani nyárra is be van ígérve.
Az elmúlt évek többszörös Bajnokok Ligája kihagyás ellenére is verik bevételbe a rendszer BL részvevő B.München,PSG,Az összes Olasz és Angol csapatot.
A klubb anyagilag stabil lábakon áll,az Adidas és Chevrolet minden évben rekord összeget fizet,mint mez és mezszponzor.
Az,hogy miért perelték be a Segat azt,nem tudom,de biztos nem a pénz miatt ez 100%.
Nem hiszem,hogy oltári nagy összeget húznának le róluk,abból max kifizetnek 1 játékosuk 1 éves bérét és 25 fős a keret.
Kb krízis helyzetnek kellene lenni,hogy 5-10 milliókért pereskedjenek.
Itt más dolog van,nem pénz.
36.
36.
crytek
Nem mellesleg a The Guardian mást is írt mostanság?

"A The Guardian beszámolója szerint a patinás angol csapat anyagi helyzete sokat romlott az elmúlt egy évben. A 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó időszakban a United nettó adóssága 127,4 millió fontról 429,1 millióra növekedett."

Szóval itt nem a logóval van a bajuk hanem a pénzhiánnyal.
34.
34.
momant
#26: en ezt megertem, azt is , h valakit ez lelkesit. nem bunko sztem aki komolyan veszi, ez egy kozosseg, teljesen ertem amiket irsz. azt akartam kifejezni, h ha a diosgyor penzugyi vezetoi pl korruptak lennenek es en ezt szova teszem, akkor ne altalanositsatok, nem a diosgyort all szandekomban bszogatni. neked is erdeked , h ne ilyen emberek iranyitsak a klubbot. tehat ahelyett, h magadra venned jobb sztem elgondolkozni, h miert is ok vannak ott es nem lehetne eltessekelni oket. a pelda egy feltetelezes volt.
32.
32.
#30: Na látod, szerintem pedig ez a baj a mostani generációval.Mindent eltűrnek az emberek.Pedig baromira nem lenne szabad.
30.
30.
Obi Wan Kenobi
#26: Hát akkor jó nagy hülyék vagytok ha ennyitől egymásnak ugrottatok. Tudod mi a gond? Értelmes ember legalább befogná a száját, nem pedig fórumon verné a mellét.

Egyszerűen le kellett volna szarni, mint minden egészséges ember tette volna.

Ignorance is strenght
29.
29.
Ooorky
Rakjatok már be profilképet, azt hittem valaki önmagával veszekszik :D
26.
26.
#22: "h valaki szol egy rossz szot a "focicsapatunkra". mar a gondolat is a vicc kategoria. hogy ez rosszul esik, mikozben fogalmunk sincs mi zajlik ott a hatterben"

Épp most hétvégén néztük a kupa meccseket egy szórakozó helyen.Mire egy nagyon okos társaság elkezdett Bayern Münchenezni.4x lett rájuk szólva, hogy Miskolcon vannak, és itt csak egy csapat van a Diósgyőr.5.-re repült a sörös üveg aztán megszámolták közelről a hangyákat.Lehet azt mondani, hogy bunkó aki ennyire komolyan veszi, de azt is hogy az is egy idióta aki nem tanúsít semmi tiszteletet a másik felé.Amúgy sok dologban igazad van, csak a szurkolók kötődését veszed ki a képből.
21.
21.
momant
#17: igen is es nem is. regen sem volt jobb az ember. csak ra volt kenyszeritve a valtozasra , megprobaltatasokra. sokaknak nem jutott mas csak az eszmek, viszont ezaltal lettek ertekesebbek. ma meg sokaknak az a legnagyobb gondja hany fpssel jon a legujabb súter. nem az egyen tehet rola, ma nehezebb erosnek maradni mert szandekosan gyengeve tesznek, manipulalnak a kenyelmi dolgokkal.
17.
17.
RangerFox
#16: Olyan világban élünk, amilyet megérdemlünk.
16.
16.
momant
regen az ember, barmilyen erkolcstelensegert az eletet tette kockara. a szamurajok veget vetettek eletuknek, felaldoztak magukat egy eszmeert. ma meg ugy erezzuk beleszalltak a lelkunkbe, ha kritikaval illet valaki barmit ami kicsit is kapcsolodik erzelmeinkhez. lelki óvodások lettünk, amit nagyon szepen ki is hasznal a hatalom.
12.
12.
momant
#11: istenem.... nem szolt egy szurkolohoz sem. 20 evig fociztam ,ha szted ez arrol szol akkor sajnallak. az elit labdarugas penzugyi cirkusza az egyik legatlathatatlanabb gazdasagi, politikai hanyadek. egy bszott nagy leggomb, ami mar csak arrol szol ki tudja kipengetni a több lóvét. gondolkozzatok, olvassatok, nem fog megartani. ez a cimerezes meg.... valaki egyszer kitalalta h a cimer es minden is tulajdon. mire fel? egy cimer milyen erteket kepvisel? kit bant hogy egy jatekban benne van vagy sem, ha az semmiben nem foglal allast? egy ujsagban miert lehet benne az ami egy jatekban nem? ugyanolyan szorakoztato ipari cikk. azt aki mindenert penzt akar kapni. regen a klubok meg orultek ha valaki hasznalta oket egy jatekban. ma meg lassan azert is fizetni kell , h kimondom a nevüket. hanyas az egesz. nem latjatok , h kelet europa ezert nincs sehol? mert egy unitednak lehet akkora adossaga mint egy keleti bajnoksag 100 eves koltsegvetese... es most nehogy mar besertodjetek a kis kedvencek miatt. az osszes elklubbal ez a helyzet. a hatalomrol szol az egesz. hogy aki fent van foggal korommel ott akar maradni. barmi aron.
8.
8.
momant
#3: azért a segg hülye kicsit erős , ha te sem látod tisztán a helyzetet. megjegyzem nem is láthatod, mert nem te vagy a tulaj. 3 napos index cikk h a united adósságállománya negyszaznegyvenegynehan millio fontra ugrott. a nagy kluboknak is kva nagy adossagaik vannak. ez az alap. erre rajon h egy jatekoslicitnel nekik nem a mezokovesddel kell harcba szallniuk. aki elklub akar maradni annak el kell adnia a sajat anyjat is, vagy a lelkét valamelyik arab istennek. meg is teszik. szóval a világ egyik leggazdagabb futballklubja nagyon relatív. kb mindet be kellene dózerolni egy tisztességes világban. ekkora adossaggal orszagokat lehetne megmenteni. és igen engem is nagyon bosszant h ezek barmibol is penzt akarnak. ahelyett h orulnenek az ingyen reklamnak. nalam is a legalja a dolog, bocs.
7.
7.
csongor1996
#3 #4: akkor lehetne azt mondani, hogy "ha annyi pénzük van, mit kell ilyen perekkel kicsinyeskedni".
6.
6.
hedzsooo
#1: Akartam írni 1 pár sorost én is neked... De látva az előző kommentek javát, azt hiszem hogy már-már... Szinte csak sajnálni tudlak, hűha! XD :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...