The Last of Us: Part II - néhány helyen betiltották

Várható volt, hogy a Sony egyik legjobban várt exkluzív címe explicit tartalma miatt nem lesz a világ minden táján tárt karokkal fogadott vendég. Most azonban az is kiderült, hogy néhány országban konkrétan tiltólistára helyezték.

Hamarosan egy jó nagy adag látnivalót kapunk a The Last of Us folytatásából egy State of Play esemény keretein belül. Amíg azonban erre várakoztak az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia területén tartózkodó játékosok, arra lettek figyelmesek, hogy nem tudják a játékot a PlayStation Store felületén előrendelni.

Egy Reddit-felhasználó gyorsan rá is kérdezett ennek a miértjére a Sonynál, akik erre azt válaszolták, hogyha bárki hasonlót tapasztal, az azért lehet, mert az adott kormány kérésére tiltólistára helyezték a játékot.

A The Last of Us: Part II bővelkedni fog a nyers erőszak ábrázolásában, a meztelenkedésben, és hogyha ez még nem lenne elegendő, hogy egyes országok kirakják a stoptáblát a számára, akkor az LMBTQ-szereplők felvonultatása győzi meg az erre érzékeny kormányokat, hogy betiltsák Ellie kalandjának a folytatását.

A  The Last of Us: Part II június 19-én érkezik kizárólag PlayStation 4-re - már ahol engedik a forgalmazását.

220 komment - szólj hozzá!