Mafia II: Definitive Edition - hogy teljesít konzolon?

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 26.
  • Videó
Link másolása
Pár napja már tudjuk, hogy az újradolgozott Mafia-részek közül a legtöbb figyelmet az első rész élvezi, azonban némi ráncfelvarráson a második rész is átesett, így adja magát a kérdés: hogy néz ki a páciens a műtét után?

Sajnos az előbb feltett kérdésre nem túl pozitív a Digital Foundry analízisének a válasza, ugyanis a Mafia II: Definitive Edition egyes részei, bár előrelépésnek számítanak az alapjátékhoz képest, nem akkorák, mint azt a rajongók joggal várhatnák.

Eddig is láthattuk pár mozgóképet, ami összehasonlítja az eredetileg 10 évvel ezelőtt megjelent verziót a pár napja kiadott definitív kiadással, de Thomas Morgan, a Digital Foundry csapatából ennél jóval alaposabban beleásta magát a témába.

Arra jutott, hogy bár a textúrák és az árnyékok minőségében látványos a fejlődés, egyértelműen a felbontás a legjelentősebb változás az eredetihez képest. Xbox One X-en a dinamikus felbontás legjobb esetben a 3200x1800-as, míg PlayStation 4 Prón 2560x1440-es tartományban mozog. Őket követik az alapgépek sztenderdnek mondható 1080p-s, full HD felbontása.

Azonban szomorú hír, hogy a 60 fps továbbra is csak a PC-s verzió kiváltsága, még a legerősebb konzolok is 30 másodpercenkénti képkockára lettek korlátozva, és azt sem mindig sikerül hozniuk. A PS4 Pro küszködik az összes gép közül a legjobban ennek az értéknek a kipréselésével - még az alapkonzolok is jobban teljesítenek nála a mérések szerint.

Remélhetőleg, amikor a Mafia: Trilogy záróakkordja - az első rész remake-je - a boltok polcaira kerül augusztus 28-án, nem fog hasonló gyermekbetegségekben szenvedni.

14.
14.
PS4jacksony
Optimalizálás terén valamit nagyon elkúrhattak ha egy ilyen régi játék még a 60 fpst sem tudja ráadásul alig lehet a régitől megkülönböztetni.....

Ezt kár volt így kiadni felpofozták a szart magyarul....
12.
12.
AbsurdShark
Nem értem, miért nem képes a 4K-ra 60fps-el az Xbox One X, mikor az a teljesítmény PC-n a leggyengébb Rtx kártyával is simán megvan. És itt nem feltétlenül arra célzok, hogy a PC ilyen meg olyan szuper, inkább azon gyanakszom nincs-e valami egyéb gubanc is a konzolos verziók beállításával/optimalizásával, amiért még az X sem tud elbírni vele.
11.
11.
GemForge
Még jó, hogy lehet kapni!
9.
9.
#2: A régi verzió összes hibája benne van PC-n, de amúgy a benchmark is bugged, mert mindig (nem vicc) 500 FPS - en megy, kivéve, amikor robbanás van és akkor 333. Csak mondom, a TV játékos kollégáknak. Annyi a gépigénye, mint a réginek és a pro Hangar 13 megoldotta nektek használt kereskedőknek 20 fps+re. Hol itt a gond?
8.
8.
Clayman
#5: Ha megnyugtat én is leírtam az aggodalmam. :) Minimális időt fordítottak a definitive edition-re. A játék hangulata még mindig nagyon adja, bár mint kiderült az összes jó emlékem a 2.reszbol az elsőben volt. :D Csodálkoznék hogy ha ez a csapat jól összepakolna az első részt.
5.
5.
kryszisz
Bezzeg amikor a Mafia remake cikk alatt meg mertem kérdezni, hogy amúgy a nagy örömködés mellett miért nincs senkiben sem némi szkepticizmus a csapat eddigi munkássága miatt, akkor megkaptam, hogy "aZitTmoStseNkitsEerDeKeLezaMaFia!!!" Hátoké..
4.
4.
Guba32
Amúgy sem rendelek elő,így ezen hír nélkül is megvártam volna a teszteket az első remake-jéről,és így aztán csak megerősített ez is.Hátha jó lesz.
3.
3.
Marcus88
Sajnos még mindig sok a kókler csapat és 2020-at írunk.
2.
2.
FrankBlack
Állítólag pc-n is vannak gondok bőven. Én töröltem is a picsába, marad az eredeti inkább+reshade. A Mafia 3 meg felfrissült a definitive edition-re, és most rosszabb, mint volt. Pedig azt hittem az annál rosszabb már nem lehet, de lehet... Már én sem bízom az 1 remake-ben :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...