Hivatalos The Last of Us-podcast indul

És nem csupán néhány rajongó beszélget majd a Naughty Dog játékáról. A műsorban részt vesz a játék író-rendezője, Neil Druckmann és a két főszereplőt alakító Ashley Johnson és Troy Baker is.
  • Írta: szlav

Kommentek

#43
#41: És ez a készítők hibája, hogy vannak ilyen "egyedek", akiknek nincs kifejlett személyiségük, vagy nem tudnak különbséget tenni a valóság és a között, amit a képernyőn látnak?
#42
#41: Túlgondolod
#41
#20: "A játékot őszintén szólva lehet szidni (egyértelmes keretek közt), mivel mindenkinek izlések és pofonok meg szíve joga, de számomra játék, az játék"

Éppenséggel nem "csak" játék. Ezek a játékok nem pusztán szórakoztatóipari termékek, hanem médiumok is, úgy, ahogy a könyvek vagy filmek. Tömegeknek lehet kulturális, társadalmi, politikai üzenetet küldeni, és természetesen ezt meg is teszik, ha a világképük, esetleg a szponzor úgy akarja. Önmagában véve kifejlett egyéniséggel rendelkező emberekre nézve az ilyen és ehhez hasonló üzenetek veszélytelenek. Ám sokan vannak, akik befolyásolhatóak, és számukra egy szimpatikus karakter köré csavart mindenféle ideológiával teletömött történet, illetve mondanivaló komolyan befolyásolhatja a személyiségét.
#40
YanezModerátor
#33: Nekem nagyon tetszett a TLL. Amiben elmarad a 4-től az a karakterek erőssége és a sztori mélysége. Gameplayben viszont hozta a kötelezőt. Ízlések és pofonok. Godachnak pl jobban tetszett a TLL, de ő jobban éli bele magát a szerepbe, ha nőt irányíthat. :)
#39
#36: Ja a szivárogtató gyakorlatilag az egész game történetét, és szerkezetêt leírta.
#38
#37: Akkor hozzáteszem ha nem lenne egyértelmű hogy szerintem.
Az UC4et sajnáltam hogy vége van, TLL-nak örültem hogy vége mert nem tudott lekötni annyira és Nadalieról nem tudok semmi jót elmondani meg Samről se.
#37
#33: Parancsolsz...? Bírom az ilyen megnyilvánulásokat ahol egy darab érv sincs, csak a szimpla "jobb, mert én azt mondom". Jó nem kell mindent túlérvelni, lehet véleménye az embernek anélkül is. De ez egy nagyon komplex kijelentést takar részedről, amit itt egy fél mondatban, csak így ide bigyeztettél.
Szerintem meg bőven van olyan jó a TLL, mint az UC4. A grafikán csiszoltak az látszik, persze az is látszik, hogy sokat már nem tudtak, de itt ott azért van különbség ahol picit mintha szebb lenne. A karakterek jók, nagyon jól működik köztük a kémia. A harcrendszer ugyanaz, ahogy az animációs fázisok is, tehát ebben sem rosszabb. A mászós, kötélen lengedezős részek is ugyanolyan jól működnek, és az arányokat is sikerült szintén jól eltalálni. A tájak pompásak. Éééés a végén lévő vonatos rész szerintem a játékipar egyik legbrutálisabban megkomponált pályaszekvenciájával zárja e részt, mint amit eddig bárki letett az asztalra. Egy baj lehet vele, hogy rövidebb, bár szerintem annál töményebb is, így szerintem ez sem gáz.
#36
Egy csomóan említik hogy csak egyes részeket ismerünk a sztoriból. Én vagyok az egyetlen aki olyan írást talált ami töviről hegyire leírt mindent? :D
#35
#34: Az nem volt rossz, de Nadalie végig borzalmasan irritáló volt és Sam se lopta magát a szívembe a 4ben sem itt meg főleg.
#34
#33: Szerintem nem volt olyan rossz,de azért látszott,hogy csak egy DLC-nek indult aztán picit meghízott!De azért ahogy mondod a 4-től elmaradt.
Hogy tetszett a végén a kb 30 perces vonatos pörgős akció?
#33
#30: Ők se szarnak mindig aranyat. Most játszottam ki a Lost legacyt és az UC4 cipőfűzőjét se tudja bekötni semmiben.
#32
El ne felejtsétek ma este itt az oldalon is 22:00-tól State of Play!!!
Akinek kedve van jókat vitázni és meghallgatni mások ezerszer elmondott dicséreteit és köpködéseit annak ott lesz a helye!
#31
#30: + kérek mindenkit, h ha válaszra is méltat, ne spoilerezzen legyen szíves.
#30
Ez egy nagyon érdekes jelenség, ami kialakult a játék körül.
Én direkt kerülöm a spoiler-eket mióta megtörtént a szivárgás, hála istennek eddig sikeresen,de látva a reakciókat és az azóta tartó gyűlölet kampányt, egyre kíváncsibb vagyok. Ezért is rendelem elő (életemben először rendelek elő játékot), mert ami ennyire nagy hatással van egy közösségre, és ekkora viszhanggal jár, ott valami tényleg nincs rendben, csak azokkal ellentétben, akik egy nagy vonalakban és főbb csavarokat elspoilerező írás alapján itélkeznek, én szeretném ezeket az annyira felháborító és meghökkentő fordulatokat kontextusba helyezve, logikusan felépítve, kibontva átélni, és ha még nem is fogok vele egyetérteni, a pénzem akk sem fog kárbaveszni, mert játékélményben, részletességgben, brutalitásban nem lesz hiány, lévén naughty dogról van szó.
#29
#24: Nem ő bassza szét mert könnyű Katit táncba vinni ha ő is akarja.
Ha valahol kikérik a véleményét ott már eleve baj van.
#26
#25: nem a kritikat kritizalom. nincs azzal baj. de tok lehuzo amikor valaki pl kivancsi valamire es a masik egybol egy szarozassal nyit. ismerjuk a sztorit kinek mi miert nem tetszik, regebbi tema. miert kell ismetelgetni? nem lesz mogotte uj mindanivalo. ez olyan mint mikor elkezd valaki joizuen enni mire a masik bemondja h szerinte belehanytak, ha csak poen is mar nem lesz ugyanaz az etel. toled nagyon sok ilyet latok, bocs. de lehet csak en vagyok most erzekenyevb ezekre.
#24
Moderator police megint lecsapott.
Anita Szarkeszen nem vesz reszt a diszkuzrusban? Ha mar 13.500 dollarert/per tanacsadassal bassza szet a jatekipart? Remelem az utobbirol is szo lesz. :)