PC-re is befut a legutóbbi Samurai Shodown

  • Írta: gorien
  • 2020. május 28.
  • Megjelenés
Link másolása
A Samurai Shodown legutóbbi része 2019-ben jelent meg. Habár az hamar kiderült, hogy nem lesz PlayStation 4-exkluzív, a PC-s változatra egészen mostanáig kellett várnunk, ráadásul csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető.

Az SNK a játéktermek hőskorában kezdett játékokat gyártani, az egyik legjelentősebb verekedős franchise-uk a Samurai Shodown, ami 2019-ben bővült egy már 3D-s modellekkel és környezettel operáló résszel. Az epizód a mezei Samurai Shodown nevet viselte (Japánban a Samurai Spiritset), történetét tekintve pedig egy lazább rebootja volt a játéksorozatnak.

A tavaly júniusi megjelenése óta a játék majd' minden platformon (még Stadián is) tiszteletét tette, mire eltalált a PC-s közönséghez is, nekik ugyanis még mindig várniuk kell rá, bár már nem sokáig. Június 11. a megjelenés napja, de csak az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető, és a Samurai Shodown alapjátéka mellett a DLC-k is azonnal megvásárolhatók lesznek.

A 2019-es játékkal egyetemben a Samurai Shodown NeoGeo Collection is megjelenik az Epic Store-ban, ahol ráadásul egy hétig ingyenes lesz. Egy héttel később Steamen is elérhetővé válik, július 28-tól pedig PlayStation 4-re és Nintendo Switchre is befut.

Ez a gyűjtemény az 1993-as Samurai Shodowntól kezdve az ötödik epizódig tartalmazza a sorozat számozott részeit, plusz az ötödik kibővített változatát, a Samurai Shodown V Specialt. Az igazán nagy dobás azonban a Samurai Shodown V Perfect a csomagban, amelyet a Yuki Enterprise elkészített ugyan, de meg sosem jelent, mert addigra az SNK már a hatodik résszel foglalkozott. Egészen mostanáig. A Perfect célja a Specialben fellépő hibák javítása volt, valamint minden karakternek új történetet adott.

3.
3.
#2: De akkor, mint kiderült, én sem voltam totál képben. Minden esetre most a cikk teljes körű. Régi részeket 100%, hogy megnézem, de amúgy az újról is jó a videó.
2.
2.
gorien
#1: A NeoGeo Collection független a 2019-es játéktól, az a klasszikus játékokat tartalmazza, és attól eltérően tényleg meg fog jelenni később a Steamen is. Az új Samurai Shodown egyelőre Epic-exkluzívnak látszik.
Beletettem a cikkbe, hátha így a többieknek is egyértelmű lesz. Köszönöm, hogy szóltál!
1.
1.
Én mást olvastam ebben a témában.

Samurai Showdown NeoGeo Collection-ról van szó.

Samurai Shodown (1993)
Samurai Shodown II
Samurai Shodown III
Samurai Shodown IV: Amakusa's Revenge
Samurai Shodown V
Samurai Shodown V Special
Samurai Shodown V Perfect, ami még semmin nem jelent meg.

Ez a csomag PC, PS4, Xbox One, Switch megjelenik 11-én. Steam-en is megjelenik, csak egy héttel később, 18-án. A maradék 1 hét tehát PC-n Epic exkluzív, és ingyenes lesz addig a játék. A többi platformon és Steam-en 40 dollár/euró lesz

Ezt olvastam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...