PC-re is befut a legutóbbi Samurai Shodown

A Samurai Shodown legutóbbi része 2019-ben jelent meg. Habár az hamar kiderült, hogy nem lesz PlayStation 4-exkluzív, a PC-s változatra egészen mostanáig kellett várnunk, ráadásul csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető.

Az SNK a játéktermek hőskorában kezdett játékokat gyártani, az egyik legjelentősebb verekedős franchise-uk a Samurai Shodown, ami 2019-ben bővült egy már 3D-s modellekkel és környezettel operáló résszel. Az epizód a mezei Samurai Shodown nevet viselte (Japánban a Samurai Spiritset), történetét tekintve pedig egy lazább rebootja volt a játéksorozatnak.

A tavaly júniusi megjelenése óta a játék majd' minden platformon (még Stadián is) tiszteletét tette, mire eltalált a PC-s közönséghez is, nekik ugyanis még mindig várniuk kell rá, bár már nem sokáig. Június 11. a megjelenés napja, de csak az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető, és a Samurai Shodown alapjátéka mellett a DLC-k is azonnal megvásárolhatók lesznek.

A 2019-es játékkal egyetemben a Samurai Shodown NeoGeo Collection is megjelenik az Epic Store-ban, ahol ráadásul egy hétig ingyenes lesz. Egy héttel később Steamen is elérhetővé válik, július 28-tól pedig PlayStation 4-re és Nintendo Switchre is befut.

Ez a gyűjtemény az 1993-as Samurai Shodowntól kezdve az ötödik epizódig tartalmazza a sorozat számozott részeit, plusz az ötödik kibővített változatát, a Samurai Shodown V Specialt. Az igazán nagy dobás azonban a Samurai Shodown V Perfect a csomagban, amelyet a Yuki Enterprise elkészített ugyan, de meg sosem jelent, mert addigra az SNK már a hatodik résszel foglalkozott. Egészen mostanáig. A Perfect célja a Specialben fellépő hibák javítása volt, valamint minden karakternek új történetet adott.

3 komment - szólj hozzá!