Xbox Series X - 120 fps és HDR a régi játékokhoz is

Azt eddig sem titkolta a Microsoft, hogy a visszafelé kompatibilitásra nagy hangsúlyt fektetnek az Xbox Series X kapcsán, de a most érkezett hírek szerint ezt konzoloknál eddig soha nem látott minőségben szeretnék elhozni.

Azt már eddig is hallottuk a redmondiaktól, hogy az új Xbox Series X a megjelenésekor több ezer előző generációs címet fog tudni futtatni majd. Jason Ronald most azonban még azt is hozzáfűzte, hogy az új konzolon a visszafelé kompatibilis játékok natívan futnak majd, és akár HDR-támogatással, illetve dupla fps-számmal is élvezhetjük őket, ami egyes esetekben (gyors matek után) így elérheti a 120 képkocka/másodpercet is.

Szóval hasonló (sőt talán még látványosabb) fejlődést tapasztalunk majd, mint ahogy azt láttuk egyes Xbox 360-as címeknél, amikor megkapták a maguk Xbox One X-tapaszukat. Jason ezek mellett még sokáig részletezi a fenti cikkben, hogy milyen fontos nekik, hogy a felhasználóik könnyen tovább tudják vinni az eddig elért eredményeiket, mentéseiket és játékait, egyszóval az egész eddigi xboxos profiljukat.

Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a korábban már bemutatott quick resume funkció - aminek a segítségével ott folytathatunk több játékot is, ahol éppen felfüggesztettük őket - bekapcsolható lesz a régebbi Xbox One-, Xbox 360- és Xbox-játékoknál is.

Mit mondhatnánk, alig várjuk, hogy mindezt mozgás közben is lássuk!

89 komment - szólj hozzá!