The Witcher-franchise - 50 millió eladott példány

2007-ben valószínűleg még a CD Projekt RED sem gondolta, hogy a The Witcher-sorozat ekkora jelenséggé növi ki magát. Ami egy jól összerakott szerepjátékként kezdte, mára a videojáték-ipar sokak által imádott szupersztárja lett.

A The Witcher-franchise több mint tíz éve van a piacon, és valószínűleg keveseknek kell bemutatni. 2007 óta trilógiává bővült az alapjáték, a Gwent önálló kártyajátékká vált, aztán jött a Netflix Vajákja, és újra fellángolt az egyébként sem sokat lankadó érdeklődés a játékok (meg persze a könyvek) iránt. A The Witcher 3 nemrég ünnepelte az ötödik évfordulóját, így a hír nem is jöhetett volna jobbkor: a franchise túl van az 50 milliomodik eladott példányon.

Ennek a gyönyörű számnak több mint felét a The Witcher 3: Wild Hunt szállította, a maga 28 millió értékesített kópiájával. A trilógia harmadik része óriásit kaszált tavaly (ami a második legerősebb éve volt 2015 után), részben a sorozat népszerűségének, részben a Nintendo Switchre kiadott változatnak köszönhetően.

Habár most minden szem a szeptemberre várható Cyberpunk 2077-re szegeződik, hiszen ez lesz a CD Projekt RED első komolyabb elkalandozása a franchise-tól, de a sikerekre való tekintettel valószínűleg a The Witcher világához is visszatérnek utána a lengyel fejlesztők.

40 komment - szólj hozzá!