Az új PS4-játékoknak már futnia kell a PS5-ön is

Az Eurogamer birtokába jutott dokumentumok szerint a Sony július közepétől már csak úgy hagyja jóvá a PS4-es játékok megjelenését, hogy azok kompatibilisek az év végén boltokba kerülő PS5-tel is.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#72
#71: Max 2060-at várt
#71
#65: Hát ha jól emlékszem ( én nem fogok itt kommentekben keresgélni ) Ultimate 5700-at “várt” hajbel meg egy módosított XT-t.
#70
#69: Különben is úgy promózta anno be az nvidia, hogy a ps5-nél és a sex-nél is erősebb lesz. :)
#69
#65: Amúgy mindegy is, mivel az összkép volt mindig is ami meghatározta a konzolokat. A PS5-el kapcsolatban is többször szóba került hogy mint rendszer lenyűgöző lesz, ugyanez az Xbox-ra is igaz. A mobil 2080 teljesítménye meg szerintem nem olyan alacsony mint ami a kommented hangvételéből érződik. Az asztalihoz képest a base core különbség 9%. Az nem olyan rettentő. Memória különbség pedig tudtommal nincs is.
#68
#65: Idézd, bizonyítsd be. Egyetlen egy hozzászólást idézz, amiben ezt állítottam! Hajrá!
#67
Jut eszembe. Egy szerintem eléggé informatív és jópofa video egy volt EA-s fejlesztőtől, folyamatosan nézi a PS5 bemuatót és megállítva kommentálja azt. Leszámítva, hogy angol, eléggé konyhanyelven beszél (én legalábbis nem értek különösebben -egyáltalán...- se programozáshoz, se technikához és eléggé érthető szerintem). 3 részben van amúgy, így egy egész estét "filmecske". :)

https://www.youtube.com/watch?v=erxUR9SI4F0
#64
#59: Nem bántottál meg amúgy. Alapvetően hidegen hagy a teches faszméregetés, nekem az is mindegy ha 2060 szinten lesz (szerintem ez is hülyeség) és az is, ha 2080 ti. Szerintem egy teljesen reális elvárás vagy becslés, ha nagyjából egy 5700 XT szinten hoz. A 2070 super messze van. Persze nem nagyon, de pont annyival, amennyivel drágább is. Ár-érték arányban talán erősebb az XT. Na de ez is mindegy. A kommentem, amibe "belekötöttél" pont arról szólt, hogy leszarom. :)

Személy szerint ezt az oldalt szoktam hardveres méricskéléshez nézni. Elég korrekten szoktak tesztelni, osztályonként eltérő brandet "szeretnek", modellenként eltérő márkákat preferálnak, eléggé objektívnek és pártatlannak érzem, persze nem követem azért már olyan aktívan a dolgokat, mint mondjuk fél éve, amikor VGA hibásodás miatt csere volt aktuális.

https://www.youtube.com/watch?v=IK_Ue4d9CpE

Eddig sem a teljesítmény vezérelt személy szerint konzol vásárlásnál, ezután sem fog. És szerintem eddig is ki tudott hozni sokkal többet a Sony 1st party gárdája, mint amit multiplatform szinten ki tudnak hozni jóval erősebb hardverből is akár, és ezután is ezt várom el tőlük. Annyit azért el tudok képzelni, hogy nem hazudnak az ssd-vel kapcsolatban, és bármilyen VGA-nak is feleljen meg PC-re vetítve, elhiszem, hogy képesek lehetnek gördülékenyebb megoldásokat és élményt elérni összehasonlítva, de tartok attól, hogy ebből a multiplatform címek -tehát ahol az összehasonlítás a legjobban kijönne- nem fogják ezt azért 100%-osan kihasználni és megmutatni.

Szóval én még effektíve az optimisták táborába tartozom, de tényleg nem különösebben érdekel. Inkább csak a kiváncsiság van bennem. Ideértve azt, hogy a "fanyalgóknak" lesz-e igaza, vagy az ígéretek fognak közelebb állni a valósághoz. De bárhogy is legyen, számomra nem szempont úgyse vásárlásnál. Pont ennyire kiváncsi vagyok a változó órajel megoldásra, arra, hogy tényleg annyira könnyű lesz-e fejleszteni ps-re, ahogy ígérik, arra, hogy a third party fejlesztők hogy fognak viszonyulni a crossgen kompatibilitáshoz a MS esetében, stb. Ezek mind-mind érdekes dolgok szerintem. Kicsit örülök, hogy jóval messzebb áll egymástól most a MS és a Sony alapvető hozzáállása és elég nagy különbségek vannak a megoldások és a fókusz között. Kiváncsi vagyok melyik hogyan sül el.
#63
#62: Az ssd, 500 dolláros áron legrosszabb esetben 5700-tól, ryzen 2-vel? Valóban messze kerülünk, mert ezért az árért egy kb. alsó hangon 10%-al erősebb gpu jár majd a géphez. Továbbra is csak azt tudom javasolni, hogy tanulj meg angolul és tájékozódj a témában.
#60
#58: Ő meg 800 dolláros árat vízionált 2060 szinten, "ha fele megvalósul" a beígért cpu,nvme ssd, gpu pletykáknak. Szerinted ki lőtt mellé?
#59
#47: Jogos, bocs ha megbántottalak, nem állt szándékomban!
https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-2070-super-ko/28.html
Ez a legutolsó 2070 S teszt techpowerupról, ahol köztudottan nvidia párti játékfelhozatallal tesztelnek, 9% a különbség a blowerhez képest. A blower még annyira sem tudja tartani a boost órajeleket, mint a PS5, ráadásul a mobile 4000-es szériához hasonlóan a cpu órajeléből fog visszavenni ha szükség lesz rá throttling miatt, ami a 1080p 60fps-t nem nagyon fogja érinteni, magasabb felbontásokon pedig a cpu szerepe elhanyagolható.
#58
#53: Most nem azért, nem tisztem Ultimate-t megvédenem, de inkább pont fordítva van. Ha visszaolvasod a nextgen témákat, voltak / vannak akik valami nem is tudom milyen űber hw-t vizionáltak a nextgen konzolokba. Van itt minden: 4K/60, minden legalább high-ban, RT, 8k gaming.... az SSD-re is - ami amúgy nem lesz rossz - a mai leggyorsabb nvme kártyák dupláját... és mindezt 500-600 dollárért.
#57
Itt a Gk-án nincs TLoU 2 első benyomás cikk? Már mindenhol ezt tolják, még az utolsó YouTuber ek is. A Gk nem kapott tesztpéldányt vagy mi a f@szom?:)
#56
#55: Egyébként most néztem hogy miket tudnak a legújabb játékokban és egész jó eredményeket hoznak így 8 év után is. Csak kicsit felemás a kép. Van ami teljesen jól fut, akár magasabb beállításokon, van amin már full low beállítás kell és még úgysem túl fényes az FPS.
pl. DX12/Vulkan only játékok rosszul futnak már ezeken egy mai kártyához képest. Máshol a VRAM fogy el... ilyenekbe fognak belebukni a mai csúcskártyák is.
Konzolon kicsit konzisztensebb a minőség. Lehet hogy már egy paca, de azért próbálják úgy belőni hogy 30FPS alá ne nagyon droppoljon vagy pl. egy RDR2-nél is azért ha más lowon is van, a textúrák legalább nem a leggagyibbak, szóval egyik játékra sem rossz ránézni ha még csúnyácska is.
#53
#49: Én nem tudom minek rugózol annyit azon hogy milyen GPU lesz a konzolokban. Úgysem számít annyit a nyers teljesítmény. PC-n egy GTX670 körüli GPU-t legalább 1x le kellett cserélned, hiába volt jobb mint az alap XO/PS4.
Amivel nem kellett törődni az pont a processzor, memória mennyisége (meg persze minden más alap hardver). Hiába jósoltak mindenfélét egy I7-2600k/FX-8350 elég volt végig 8GB RAM mellett. De GPU semmiképp... egy RTX2080Ti sem lesz elég magas minőséghez 5-6 év múlva.