Így fest az új TrackMania üzleti modellje

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 29.
  • Hír
Link másolása
Háromféle kiadásban érhetjük majd el júliustól a remake-elt TrackMania Nationst: habár a tartalom egy jelentős részéhez ingyen is hozzáférhetünk majd, az összes nyalánkságért már fizetnünk kell. Előfizetnünk.

A nemes egyszerűséggel csak TrackMania néven futó TrackMania Nations-remake július 1-jén válik elérhetővé az Epic Games Store-ban és a Uplayen, a minap pedig azt is megtudtuk, hogy milyen üzleti modellel érkezik a szögegyszerű irányításáról és kacifántos pályáiról ismert autóverseny következő felvonása.

A jó hír az, hogy a Starter Access révén bárki hozzáférhet majd a játékhoz, ez ugyanis ingyenes lesz. Cserébe korlátozott tartalmat kapunk: egyedül és multiplayerben is játszhatunk az aktuális szezon 25 hivatalos pályáján (három havonta, az új szezonok rajtjával párhuzamosan kapunk új pályacsomagokat), emellett az Arcade módban az óránként cserélődő rajongói kampányokat is megnézhetjük majd. A pályaszerkesztőt így is megkapjuk egyébként - limitált funkcionalitással persze -, továbbá részt vehetünk a Nations League heti futamain, és a rangrendszer is elérhető lesz.

A Standard Access évi 10 dollárt kóstál, amellyel a fentieken túl megkapjuk a pályaszerkesztő összes funkcióját, és csatlakozhatunk az összes online szerverhez, valamint a pályaértékelő szerverekhez is - a Standard-hozzáférés szükséges a Track of the Day módhoz is, ahová az utóbbiak alapján kerülnek be a legjobbra értékelt pályák minden nap. Ezen a szinten már a napi kupákon is részt vehetünk.

Végül a Club Access a hardcore arcoknak szól, az évi 30 dollárba (vagy három évre előfizetve összesen 60 dollárba) kerülő hozzáféréssel a fentiek mellett saját szervereket és szobákat hozhatunk létre, különféle klubokhoz csatlakozhatunk (illetve mi is készíthetünk ilyeneket), iés saját bajnokságokat is szervezhetünk. Ezenkívül exkluzív tartalmaknak, így például skineknek, támogatott bajnokságoknak és különleges pályacsomagoknak örülhetünk. A Club Access-előfizetők vehetnek részt az Open Grand League bajnokságokon is, amelyek a Trackmania Grand League kupák selejtezői is egyben.

A Standard-előfizetés bármikor frissíthető Club-előfizetésre, amennyiben pedig valamelyik előfizetés lejár, az addig megszerzett tartalmak az ingyenes hozzáférés mellett is megmaradnak.

Update! A cikkben több pontatlanság is szerepelt, olvasónk, Dávid észrevételei alapján pontosítottuk ezeket. Köszönjük!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...