Hamarabb érkezik a Factorio végleges kiadása

A Wube Software bejelentette, hogy a tervezettnél már hetekkel korábban kiadják a Factorio végleges változatát. Nem rossz hír ez egy olyan címnél, amely négy éve élvezi az Early Access vendégszeretetét!

A prágai Wube Software még novemberben jelentette be, hogy igyekszik pontot tenni a Factorio fejlesztésének végére, és szeptember 25-én kiadja a játék végleges változatát. Kis kontextus: az ígéretes stratégia, amelyben az a feladatunk, hogy minél hatékonyabb gyárat építsünk fel egy idegen bolygón, és így elmenekülhessünk onnan, 2012 óta készül, és 2016-ban jelent meg a Steam Early Access kínálatában.

Ehhez képest kellemes meglepetés, hogy a csehek úgy döntöttek, jó öt héttel hamarabb, már augusztus 14-én kiadják a teljes játékot, ennek pedig az az oka, hogy szeretnék elkerülni a Cyberpunk 2077 szintén szeptemberben esedékes premierjét. A srácok úgy érzik - és lássuk be, nem alaptalanul -, hogy a CD Projekt RED alkotása minden mástól elvonja majd a figyelmet, ezért választhattak: vagy hamarabb, vagy később rukkolnak elő a Factorio 1.0-s verziójával.

Végül az előbbi opció mellett döntöttek, miután a játék fejlesztése jól halad, és mivel időközben több funkciót vagy tartalmat is kaszáltak a végleges változatból, amúgy is kevesebb időre lesz szükségük. A Wube hangsúlyozta, a mostani dátummódosítás semmilyen hatással nem lesz a Factorio funkcionalitására, illetve tartalmára.

2 komment - szólj hozzá!